Jacob Rundgren och Johan Bülow finalist i Young E-business of the Year 2019

Av den 5 december, 2019

För att uppmuntra fler ungdomar att starta e-butik har bank- och finansgruppen Svea instiftat det årliga priset ”Young E-business of the Year”. Under oktober fick ungdomar mellan 15 och 25 år möjlighet att testa sitt entreprenörskap och presentera sina e-handelsidéer för chansen att vinna ett stipendium. Fem finalister har nu utsetts och däribland årets vinnare: Neptun UF från Bromma.

——————————–

Finalist: Waste Innovation UF från Örebro

Tävlingsdeltagare: Jacob Rundgren och Johan Bülow
Waste Innovation vill vara en samlings- och marknadsplats för företag som vill göra vår framtid mer hållbar genom att sälja produkter som kan ersätta engångsartiklar i plast och papper.

——————————–

Svea genomförde för tredje året i rad tävlingen Young E-business of the Year. Under oktober har ungdomar från hela Sverige haft möjligheten att skicka in sina bästa e-handelsidéer för chansen att belönas med ett stipendium. Syftet med tävlingen är att uppmana till ungt entreprenörskap och väcka intresse för e-handel. Årets upplaga lockade till sig rekordmånga ungdomar med smarta och nytänkande idéer kring e-handel. Vassast var Neptun UF. De fyra vännerna William Linné, Fredrik Degen, Leo Righetti och Axel McCarthy från Bromma Gymnasium utsågs nämligen till vinnare tack vare sin innovativa idé Neptun, ett hållbart och klimatsmart tvättmedel utvunnet ur svenska kastanjer.

– Det är fantastiskt roligt att se detta engagemang från ungdomar. Vi vill tacka alla som deltagit i tävlingen med sina smarta och innovativa idéer. Tävlingen fortsätter att växa i både kvantitet och kvalitet. Sverige går en ljus framtid till mötes med så många unga entreprenörer i landet. Neptun var i hård konkurrens med flertalet duktiga unga entreprenörer men vann då de hade en idé med stor potential som dessutom bidrar till en mer hållbar framtid. Just hållbarhet var en återkommande trend bland årets bidrag, säger Magdalena Caesar, Affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi.

Vinnare och finalister:

Finalist: Waste Innovation UF från Örebro

Tävlingsdeltagare: Jacob Rundgren och Johan Bülow
Waste Innovation vill vara en samlings- och marknadsplats för företag som vill göra vår framtid mer hållbar genom att sälja produkter som kan ersätta engångsartiklar i plast och papper.

——————————–

Young E-business of the Year 2019 Vinnare: Neptun UF från Bromma

Tävlingsdeltagare: William Linné, Fredrik Degen, Leo Righetti och Axel McCarthy
Neptun UF erbjuder marknadens första tvättmedel utvunnet från kastanjer. Tvättmedlet är 100 procent naturligt och lika skonsamt för vår miljö som för huden och kläder.

——————————–

Finalist: WearYOURself UF från Malmö

Tävlingsdeltagare: Sissela Morin och Magda Sjölin
WearYOURself tillverkar handgjorda håraccessoarer av återvunnet material. Syftet med projektet är att lyfta människors intresse för miljövänligt mode och på så sätt minska vårt ekologiska fotavtryck.

——————————–

Finalist: Sundsvallsreflexen UF från Sundsvall

Tävlingsdeltagare: Tova Johansson, Moa Lindborg, Ismet Altuntas och Emilia Sulaiman
Sundsvallsreflexen har tagit fram en tygpåse med reflextryck. En modernt utvecklad tygpåse med en snygg design föreställande Sundsvalls småorter i reflextryck. Med lokal produktion och design vill man få fler Sundsvallsbor att använda reflex. 

——————————–

Finalist: Culinova UF från Bromma

Tävlingsdeltagare: Axel Salomonson, Moa Hammarström, Elsa Larsson och Erik Särlvik
Culinova UF erbjuder en egenutvecklad lösning för ett hållbarare kök. Produkten heter Ett-Två-Trä och är ett komplett paket som innehåller allt du behöver för att ge din träskärbräda nytt liv i tre enkla steg. Lösningen är anpassad för e-handel då paketet ej överstiger Postnords mått- och viktgränser vilket gör att det kan levereras direkt i brevlådan.

You must be logged in to post a comment Login