Jacob Frohde släpper singeln ”Story”

Av den 27 oktober, 2020

Nu släpper 18-åriga supertalangen Jacob Frohde sin nya singel ”Story”. Låten är skriven av Jacob tillsammans med Henrik Moreborg och Linnea Nelson. Till skillnad från hans tidigare låtar som varit mer avskalade är ”Story” en melodisk poplåt som ramar in och lyfter fram hans unika röst. Den kom till i vintras under en session, Jacob berättar:

”Alla har nog varit med om att inte hittade rätta orden, eller inte få fram det man egentligen vill säga. Ibland tenderar jag att lagra tankar, stänga dem inne och aldrig riktigt få utlopp för det jag vill säga eller känner. Det är precis det låten ’Story’ handlar om.”

Jacob Frohde, född i USA och uppvuxen i Stockholm, har sålänge han kan minnas älskat att sjunga och spela instrument. Vid 8 års ålder tog han sin första gitarrlektion och lärde sig spela piano helt på egen hand. Blott 11 år gammal ställde han upp i TV programmet Talang där han charmade hela svenska folket och tog sig till final. Han har sedan dess stått på många scener runtom i Sverige och spenderat mycket tid i studion med att skriva låtar. Musikaliskt inspireras Jacob av stora kvinnliga röster såsom YEBBA, H.E.R., Leon och Beyoncé. I december 2019 debuterade han som artist med singeln ”Cigarettes for minors” som följdes upp av vårens singlar ”Sadly” och ”UNO”, sistnämnda uppmärksammad och spelad på nationella radiostationen Metro FM i Kina. Hans sound kan beskrivas som en mix av pop, soul och RnB. Jacob jobbar för fullt i studion och planerar att släppa mer musik inom kommande tid, parallellt med gymnasiestudierna.

Lyssna på ”Story” här»

Musik | Jacob Frohde släpper idag singeln ”Story”
Örebroguiden

Källa: Sony Music

You must be logged in to post a comment Login