J.Tex släpper ”Neon Signs & Little White Lies”

Av den 26 oktober, 2020

Om du inte har hört J.Tex tidigare, kommer det här albumet att överraska dig. Följ med på en resa med hans gitarr och röst. Jens kommer från Köpenhamn, men med rötter som växer djupt i Detroit. Hans texter, stil och passion för musik är små bitar av historia, hyllningar till traditionerna som är rötterna för Americana genren. Låtarna som presenteras här på albumet är som ständiga små påminnelser om att vi och världen omkring oss alla är pågående verk, att vi med tiden går och växer och förändras och att det alltid finns utrymme att undra.

!!!!!!
o 4 time nominee artist in DMA Folk Awards
o Live Recording in famous End Studios
o Born in Detroit, Michigan – growing up in Denmark.
o Learning the trade of art, and living the wildlife on the road
o Artwork by Nicholas Coleman
o Mixed and mastered by Tommy Tift (Vånna Inget, True Moon)

LINE-UP:
J Tex – vocal, guitar
Frank Borgaard – bass, vocal
Thyge Van Dassen – violin, vocal

Featured artist:
Benny Pedersen – pedalsteal
Julian Guedj – drums

TRACKLIST:
1. Broken Rose
2. Neon Signs And Little White Lies
3. This Old Banjo
4. I Told You So
5. Way Down In The Country
6. Rocket Ship
7. Drummer Boy
8. Sometimes I Feel Like An Angel
9. Waiting For A Train
10. My Kind Of Town
11. Real Thing Going On In Tennessee
12. This Old Country

Jens och hans band presenterar både nya och gamla låtar på detta albumet Ta spåret ”This Old Banjo” som tidigare fanns med på albumet Old Ways vs New Days. Denna gång är tempot högre, det jagar dig nästan som en vild flod som rinner under kanotens skrov. Tonen är mörkare och mer mogen än den gamla versionen.

Nyare låtar som “Broken Rose” får oss att förstå den lättsamma romantik som finns i texterna som Jens har skrivit. Vi har alla varit där, förälskade och gått nerför gatan en sommarnatt hand i hand med den vi älskar och undrat hur vi ska klara oss, hur vi ska överleva

”Way Down in the Country” är hårdare, och mer urban Americana. Det är en spår om smutsiga brott och en grövre syn på världen. Ni har på detta album spår för varje känsla, varje tanke och varje typ av person.

Albumet spelades in som liveinspelningar på “The End Studios” i södra Sverige. Producenten Tommy Tift är en trollkarl på att orkestrera rätt teknik och utrustning för att fånga ljudet som presenteras här. Allt är ett intimt och rått ljud som gör att det känns som om du sitter med J. Tex och bandet när de blottar sina känslor över strängarna.

Detta är Americana och Roots i sin kärna. Det är J.Tex som bäst. Liksom hans material här har han också vuxit och mognat. Han har gjort ett album som är en reflektion av allt som händer mitt i en människans liv. Så hoppa på tåget och följ med på resan.

Musik | J.Tex släpper ”Neon Signs & Little White Lies”
Örebroguiden

Källa: HepTown Records

You must be logged in to post a comment Login