Itatakes vintriga runner-spel Pukk nu även på Google Play

Av den 8 december, 2017

Det nyligen lanserade mobilspelet Pukk är ett coolt och unikt runner-spel där man glider fram i en galen skattjakt på de frusna älvarna i Norrland, nu kan även alla med en Android-telefon krossa is, lådor och allt annat som dyker upp i jakten på guld.

Under spelets gång ska man samla på sig så mycket guld som möjligt som man sedan använder till att öppna lådor (loot boxes). Den andra stora delen i Pukk är nämligen att stajla sin spelkaraktär med innehållet i lådorna som öppnas. Och här skiljer sig spelet från många andra spel genom att inte erbjuda tilläggsköp med mikrotransaktioner för att spelaren ska kunna uppnå snabbare eller mer framgång.

Pukk är ett Premium-spel som du kan spela gratis, berättar bolagets VD Thomas Wedin. Om du inte vill köpa Premium-versionen kan du istället välja att aktivera reklam i spelet för att på så sätt få en del extra funktionalitet gratis, det är helt upp till dig som spelare att välja väg.

Spelet är ett runner-spel med unik spelmekanik som i stort går ut på att spelaren ska krossa isblock och andra saker som kommer i dennes väg för att på så sätt samla på sig en massa guld. Ju längre in i spelet man kommer desto fler saker finns det att krossa, men det blir även svårare och mer utmanande då det dyker upp fler hinder som måste undvikas.

Vi ville skapa ett enkelt och engagerande runner-spel med en unik spelmekanik och ett level-system, berättar Mattias Granat som är Itatakes Creative Lead. Vi har lyckats riktigt bra med loopen runt att samla guld på ett roligt sätt för att sedan använda guldet till olika galenheter, något som intygas av de fina betyg vi får från våra spelare.

Pukk lanserades på iOS för två veckor sedan och valdes av Apple som ett av deras ”Nya spel vi älskar” och nådde högt upp på listorna i flera länder. Spelet är gratis att spela, med alternativen att aktivera reklam eller köpa Premium-versionen för att maximera hela upplevelsen. Spelet har inga mikrotransaktioner.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login