Iskaffe | Iskall nyhet från Löfbergs – som utmanar Starbucks

Av den 23 april, 2015

Att dricka iskaffe blir mer och mer populärt, inte minst bland yngre personer i farten. I Sverige har den globala giganten Starbucks dominerat marknaden. Nu tar det familjeägda kafferosteriet Löfbergs upp kampen och lanserar Löfbergs ICE – ett svalkande iskaffe.

Här är det verkligen David mot Goliat, men jag tror att vi prickat helt rätt när det gäller smak och design och att vi kan ge Starbucks en rejäl match! säger Leif Sjöblom, marknadschef på Löfbergs.

Löfbergs ICE kommer att säljas i livsmedels- och servicebutiker och på utvalda resturanger och kaféer från och med mitten av maj.

Eko och reko
Löfbergs ICE är en mjölkbaserad kaffedryck och finns till en början i två olika smaker: Espresso och Latte Macchiato. Den görs på naturliga ingredienser och är både ekologisk och Fairtrade. Den cylinderformade kartongförpackningen är helt återvinningsbar.

Vi riktar oss till en yngre målgrupp som lägger stor vikt vid att vara eko och reko, därför känns det helt rätt att vara först i Sverige med ett iskaffe som är både ekologiskt och Fairtrade, säger Leif Sjöblom.

– Sedan har vi naturligtvis inte tummat på den goda smaken! Vi har fått väldigt bra betyg av alla som testat produkten, så jag är övertygad om att Löfbergs Ice kommer att bli en ny favorit för väldigt många.

Efterlängtad utmanare
Handeln har tagit emot Löfbergs ICE med öppna armar. Produkten har fått en bred listning på ICA, Coop, Axfood, Bergendahls och andra livsmedelskedjor och kommer även att säljas på bland annat 7-Eleven och andra servicebutiker.

Vi märker att det finns ett stort sug efter ett alternativ till Starbucks. Intresset är faktiskt så stort att vi redan fått utöka produktionen, säger Leif Sjöblom.

Iskaffe är en trend som växer starkt. Förra året var tillväxten ca 20 procent i Sverige. Kategorin växer dessutom kraftigt internationellt, när konsumenterna förflyttar sig från vanlig läsk till nya produkter. Tillväxten drivs på av trender kring smakupplevelser, certifieringar och starka varumärken.

Mat & Dryck | Iskaffe
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login