INVSN släpper sin fjärde fullängdare och spelar på MUSIKHJÄLPEN

Av den 8 december, 2016

Senvintern 2017 släpps INVSN fjärde fullängdare The Beautiful Stories, men innan dess så ska de b.la. spela på Musikhjäpen 2016 i Örebro torsdag den 15 December.

”Musikhjälpen är en självklar grej att ställa upp på och försöka dra sitt strå till stacken. För någon som har haft en trygg uppväxt i en liten by utanför Umeå, så känns årets tema, rätt till skolgång för barn i krig, nästan bisarrt, men visar ju bara på hur viktigt det är att vi som råkar födas i den här delen av världen gör vad vi kan för att skapa en bättre verklighet för alla på vår jord” – Dennis Lyxzén sångare i INVSN.

Lyssna på plattans första singel Immer Zu på Spotify >>

Den 10 februari 2017 släpps The Beautiful Stories av och med INVSN. Bandets tredje fullängdare spelades in i Svenska Grammofonstudion i Göteborg under februari 2016, och mixades under våren och sommaren av Michael Ilbert i klassiska Hansastudion i Berlin.

”När Woah Dad hörde av sig om att samarbeta så kändes det som ett givet val för oss. Vi är kompisar med och stora fans av flera av de andra artisterna på bolaget, och ser framemot att lära känna resten. Även om det spretar musikaliskt så känns det som en genuin samling musikälskare, både de som jobbar ”bakom” och de som släpper musik på bolaget” – Christina Karlsson, INVSN

Det första smakprovet från skivan, Immer Zu, släpptes i oktober och har fått många att haja till, dels pga av att Sara Almgren och Christina Karlsson i bandet sköter leadsången på låten, men även över att det rent musikaliskt har skett en stor utveckling.

Resten av skivan visar upp ett självsäkert band där bitarna faller på plats. Visst kommer gamla fans känna igen sig i de självklara pop-dängorna som fortfarande dyker upp här och där, men framförallt är det en ny, mörkare och ibland nästan industriell sida av INVSN vi får höra, ibland med Sara eller Christina på leadsång, ibland med Dennis på leadsång, och en musikalisk bredd som INVSN tidigare inte varit i närheten av.

”Jag har känt Dennis Lyxzén i 25 år och det här är i mitt tycke den bästa musiken han har varit med om att skapa. Det har varit en oerhört rolig och givande process att arbeta med den här skivan och det ska bli kul att äntligen få dela med sig av den till omvärlden.” – Ismail Samie, A&R och grundare av Woah Dad

INVSN ”The Beautiful Stories”, releasedatum 10 februari 2017 på Woah Dad, och redan på torsdag 15 december spelar INVSN på Musikhjälpen 2016 i Örebro.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login