Innis & Gunn Session IPA i fast sortiment

Av den 18 mars, 2017

Innis & Gunn’s Session IPA lanserades i Systembolagets beställning i höstas och har haft väldigt stor konsumentefterfrågan. Nu släpps den populära skotska brygden i fasta sortiment. Innis & Gunns Session IPA är en ljus ale bryggd med en komplex mix av 4 sorters humle med brittiskt, amerikanskt och europeiskt ursprung. Session innebär en alkoholsvagare IPA vilket ger en mycket god och balanserad öl. Pris 15.90 kr. 33 cl. ABV. 4,6%.

Innis & Gunn Session IPA är bryggd med en ny unikt rostad ”Extra Pale” malt vald för att ge ölen en distinkt maltighet. Innis and Gunn’s ”4 hop fusion” levererar förutom balanserad beska även friska toner av grapefrukt och apelsinskal. Allt summerat i en lång härlig eftersmak med perfekt balans.

– IPA är en klassisk alestil men har ändå en mytisk status bland de som dricker hantverksbrygd öl. Det tog oss många månader att fullända vårt recept på Session IPA. Vi ville ge våra Innis & Gunn fans en modern och innovativ IPA som är balanserad och lätt att dricka men samtidigt smakrik. Vi har omsorgsfullt valt en unik blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle för att brygga en smakrik öl i den relativt nya stilen session IPA, säger Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Alen doftar röda frukter, rosenblad med lätta citrustoner. Smaken är väldigt maltig och den beska smaken från humlen balanseras av en anings sötma (butter biscuit). Den har en fin textur som ger en lång och varaktig avslutning i munhålan.

Innis & Gunn Session IPA finns i Systembolagets fasta sortiment från och med den 1 mars.

Pris: 15,90 kr
Nr: 88053
Alkoholhalt: 4,6%
Volym: 330 ml
Malt: Extra Pale malt
Humle: Super Styrian, Cascade, Magnum och Admiral

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login