Profilen – Innebandyprofilen Simon Palmén återvänder till hemstaden

Av den 11 juni, 2017

Simon har älskat innebandy ända sedan han var liten, och har hela fyra SSL säsonger och ett SM-guld i bagaget när han återvänder till hemstaden för att hjälpa IBF Örebro att axla SSL manteln.

Jag träffar Simon vid GIH:s löparbana och hinner få mig en pratstund med honom innan det är dags för Cooper testet.

Hej Simon, hur känns det att vara tillbaka i Örebro?
– Det känns bara bra tack.

Vi börjar med lite standard frågor.

Ålder?
– 24 år nyss fyllda.

Bor?
– Jag bor nu tillfälligt hos mamma och pappa i Lillån, men jag letar för fullt efter en lägenhet i stan. Det fick bli den här lösningen för att jag skulle kunna vara med direkt nu på träningarna.

Familj?
– Mamma, Pappa och mina två bröder, en storebror och en lillebror.

Hur känns det att vara mellan bror då?
– Det funkar bra och jag trivs bra med två bröder.

Yrke?
– Just nu letar jag efter jobb och det finns några öppningar men ingenting klart, förhoppningsvis blir det något innebandyrelaterat.

Vad är det bästa med Örebro?
– Det var en bra fråga. Jag tror att när man är uppvuxen i en stad så har man en slags grundtrivsel och trygghet, det bästa blir på något sätt att man har koll på stan helt enkelt. Sen tycker jag att Örebro är en väldigt fin stad vilket inte gör det hela sämre.

Då skall vi gå på en av de tunga frågorna.

Vem är Simon Palmer?
– Jag är en kille som alltid varit väldigt tävlingsinriktad, vi är ju som sagt var tre bröder och vi har tävlat en hel del. Det var redan från början tävlingar i allt, som vem som ställde sig i skolmatsalskön först.

– Bollar har också alltid funnits i mitt liv, till exempel när bordet skulle dukas hemma så hade jag alltid en fotboll eller en innebandyboll och klubba som jag lekte med samtidigt som jag eventuellt hjälpte till litegrann. När jag sedan satt och åt så hade jag en fotboll under bordet som jag höll på och dribblade och passade mig själv med, så bollsporterna och tävlandet har varit med mig från början och det lever kvar.

Jag förstår att innebandy är din stora grej, men vad brinner du för förövrigt?
– Man kan så klart gå väldigt djupt in på sådana här frågor, men sport generellt är något jag brinner för och musik.

Musik säger du, på vilket sätt?
– Jag spelar lite gitarr och spelade lite synt och piano när jag var yngre men det är mer för husbehov så att säga, men jag lyssnar gärna på musik och det betyder mycket för mig.

Berätta lite mer om ditt innebandyintresse och varför det inte blev fotboll.
– Fotboll var nog mest för att det var enklast att hålla på med samtidigt som man gjorde andra saker, samtidigt som man bar lite disk så kunde man ha fotbollen med sig. Men jag har sysslat med alla möjliga sporter som bandy, golf, pingis och tennis litegrann.

– Just innebandyintresset var nog ändå det starkaste redan från början, och det berodde mest på att det var det jag var bäst på och därför roligast så det var inget svårt val senare att satsa på just innebandyn. Jag har alltid haft störst intresse för innebandyn, haft bäst koll på andra spelare och så vidare.

Vilka klubbar har du spelat i hittills i din karriär?
– Jag började i Lillån IBK där jag spelade i cirka 10 år fram till jag var 19 år och flyttade till Varberg för att testa på att spela i högsta ligan, i Varberg spelade jag i två år innan jag flyttade till Falun där jag spelade i två år och där fick jag vara med att ta SM guld i år.

Hur ser du på IBF Örebros chanser som nykomlingar i SSL?
– Det är klart att det är svårt för alla nykomlingar, för Örebro är det ju första gången de går upp också så det blir ett extra stort steg och en omställning för många spelare. För närvarande är det nog bara ett par spelare som tidigare spelat i SSL.

– Men jag skulle inte vara här om jag inte trodde att laget har en stor chans att hänga kvar, det är klart att det kommer att vara tufft mot de bästa lagen men om man jämför med de lagen vi måste ha efter oss så tror jag att vi har en god chans.

Är målsättningen för säsongen att klara sig kvar samt se och lära?
– Ja det är klart att det är så.

Vilken motgång har format dig mest?
– Jag har nog inte haft så många motgångar egentligen, men en tydlig motgång var när jag bröt foten dagen innan vi skulle åka på distrikts SM i innebandy när jag var 17 år.

– Under en träning i skolan på förmiddagen så bröt jag foten och kunde inte delta i turneringen vilket i sin tur ledde till att jag inte kom med i U19 landslaget, det är under den turneringen som grunden till det laget tas ut kan man säga. Detta gjorde att jag blev rejält revanschsugen och ville visa att de haft fel som inte tog med mig.

Vilken är då din största framgång hittills?
– Det är så klart SM-guldet, jag har inte vunnit jättemycket. Vi vann Champions cup guld första året jag spelade i Falun och det var ju häftigt, men inte alls på samma sätt som SM guldet.

Snabbfrågor…

Stjärntecken?
– Tvilling

Förebild?
– Ronaldinho.

Resmål?
– Jag skall åka till New York nu så det blir kul.

Film?
– Det finns många bra filmer så jag kan inte välja en.

Musik?
– Även här finns det mycket bra, men Ed Sheeran får  jag nog säga.

Restaurang i Örebro?
– Jag gillar kinamat så jag säger Shanghai.

Bar i Örebro?
– Jag brukar inte besöka sådana över huvud taget så det kan jag inte svara på.

Färg?
– När jag var liten tyckte jag gult var snyggt, men nu mer tycker jag att det är rätt fult och gillar grön mer.

Dryck?
– Jag dricker mycket mjölk och kola, men framför allt mjölk dricker jag väldigt mycket.

Mat?
– Kyckling med currysås och ris tycker jag är extremt gott.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Jag gillar att ta det lugnt, det kan betyda att jag kollar på någon tv-serie, spelar gitarr, lyssnar på musik eller någonting annat.

Då får jag tacka för pratstunden.
– Tack själv.

Karl-Johan Sandberg, Profilen | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login