Inför löpsäsongen – Vitamin Well+

Av den 16 april, 2018
VW+003

Nya Vitamin Well+ 003 Forest Rush riktar sig till alla som behöver ersätta förlusten av vätska och salt vid träning men inte vill få i sig kolhydrater. Drycken är helt sockerfri och innehåller en kombination av elektrolyter, aminosyror och vitaminer.

Vitamin Well+ är utvecklad för att ge kroppen optimala förutsättningar att prestera under träningspasset. Drycken, som är officiell sportdryck för Svenska Fotbollförbundet, har tagits emot väl av högpresterande idrottare inom olika sporter. Nu adderar Vitamin Well ett nytt sockerfritt alternativ till sin populära sportdryckserie.

Vi har märkt en ökad efterfrågan på sockerfria produkter bland dedikerade löpare. Därför känns det helt rätt att presentera en sockerfri nyhet inför årets säsong. Forest Rush vänder sig till alla som behöver ersätta förlusten av vätska och salt vid träning men inte vill få i sig kolhydrater, säger Petter Ericson Hållén, Marketing Manager på Vitamin Well.

Vitamin Well+ 003 Forest Rush innehåller elektrolyter, aminosyror, vitaminer och BCAA (grenade aminosyror). Dessutom innehåller drycken även magnesium som bidrar till kroppens normala energiomsättning och muskelfunktion.

Vitamin Well samarbetar med en rad namnkunniga idrottare. Däribland märks längdåkarna Stina Nilsson och Calle Halvfarsson, handbollsspelaren Bella Gulldén och fotbollsstjärnan Kosovare Asllani. Senast in i Vitamin Wells team av ambassadörer är Sveriges snabbaste löpare på 800 meter – Lovisa Lindh.

VW+ 003 Forest Rush kommer finnas tillgänglig i hela landet från och med vecka 15.

Innehåller också följande per 500 ml:

L-alanyl L-glutamin (Sustamine) 300 mg
BCAA 2:1:1 (Leucin, Isoleucin, Valin) 1500 mg


FAKTA OM SPORTDRYCKER

VW+ 001 är en sportdryck som består av en kolhydrat-elektrolytlösning. Drycken innehåller en kombination av elektrolyter, aminosyror och vitaminer. Protein är uppbyggt av aminosyror. Nio av dessa är essentiella, d.v.s. tillförs kroppen via maten eftersom kroppen inte kan producera dem själv. BCAA är exempel på sådana aminosyror. Mycket hård träning leder till att nedbrytningen av muskler ökar och på grund av detta behöver musklerna protein för att repareras. Aminosyrorna i VW+ 001 är tillsatta för att minska muskelnedbrytning. Kolhydraterna är dessutom ett bra energitillskott vid långvarig uthållighetsträning. Drycken innehåller även magnesium som bidrar till kroppens normala energiomsättning och muskelfunktion.

VW+ 002 och VW+ 003 är sockerfria alternativ.

Elektrolyter – elektrolyter(salter) som natrium, magnesium, klorid och kalium. Elektrolyt- och kolhydratlösningar bidrar till att bibehålla uthållighetsprestationen under långvarig uthållighetsträning och förbättrar vattenupptaget vid fysisk träning.

Aminosyror – Aminosyror är proteinernas byggstenar.

Sustamin (L-alanyl-L-glutamin) – en sammansättning av aminosyrorna L-alanin och L-glutamin.

Magnesium – Bidrar till att minska trötthet och utmattning. Magnesium behövs bland annat för kroppens normala proteinsyntes.

Vitamin D – bidrar bland annat till att behålla normal muskelfunktion.

Vitamin B5, B6 och B12 – bidrar bland annat till normal energiomsättning, samt till att minska trötthet och utmattning.

Zink – bidrar bland annat till normal kolhydratomsättning

Kolhydrater – Kolhydrater är det gemensamma namnet för stärkelse, kostfiber och olika sockerarter. Kolhydrater är vår viktigaste energikälla.

Träning & Hälsa | Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login