Indiska lanserar Yogakollektion och startar en insamling till stöd för kvinnor i Indien

Av den 5 februari, 2020
Indiska lanserar Yoga-kollektion

Den 6:e februari lanserar Indiska en yogakollektion och i och med det går också startskottet för insamlingsinitiativet ”Yoga for rights” till stöd för kvinnor i Indien som kämpar för ett liv utan våld och förtryck. Initiativet görs i samarbete med Hungerprojektet som arbetar för att stärka kvinnor i bland annat Indien.

Yogainstruktörer runt om i Sverige kommer från och med lördag den 8:e februari bjuda in till Yogapass under parollen ”Yoga for rights” till stöd för kvinnor i Indien. Deltagare, kunder och Indiska-vänner ombeds skänka minst 50 kr till insamlingen för att stärka Hungerprojektets arbete med kvinnors ledarskap. I Indien fokuserar Hungerprojektet på att motarbeta diskriminering av kvinnor och flickor.

Eftersom vi är verksamma i Indien vill vi ta ansvar. Vi gör det genom att verka för en hållbar produktion men också genom att visa vår ståndpunkt i viktiga samhällsfrågor. Indien är idag ett av väldens farligaste länder för kvinnor att leva i och kvinnor diskrimineras på många allvarliga sätt. Den 8:e mars infaller den Internationella kvinnodagen, men trots att det är en månad kvar vill vi inte vänta med att lyfta kvinnors rättigheter, säger Karin Lindahl, vd på Indiska som är initiativtagare till Yoga for rights.

I Indien finns en lag som anger att 30 procent av platserna i de lokala byråden ska gå till kvinnor. Trots det är det svårt för kvinnor att göra sina röster hörda.

För att kvinnorna ska kunna göra sina röster hörda och föra fram de politiska förslag de gått till val på håller vi ledarskapsutbildningar som pågår under deras femåriga mandatperiod. De får då möjlighet att ta plats bland samhällets ledare och driva frågor om flickors och kvinnors rätt till ett liv fritt från våld och förtyck, men också en möjlighet att bidra till samhällets utveckling, säger Silvia Ernhagen, vd på Hungerprojektet.

Kollektion består av sport-toppar, träningslinnen och träningsbyxor. I år går färgskalan i grönt, blått och beigt och bjuder på djur och botaniska mönster såsom palmblad och leopard. Flertalet av modellerna tillverkade av 100% återvunnet material.

Kollektionen finns till försäljning online och i butiken i Örebro med start 6 februari 2020.

Mode | Indiska lanserar Yogakollektion och startar en insamling till stöd för kvinnor i Indien
Örebroguiden

Källa Indiska

You must be logged in to post a comment Login