Indiska inleder hållbarhetsturné i Örebro

Av den 11 oktober, 2019

Indiskas VD och hållbarhetschef ger sig under hösten ut på en hållbarhetsturné för att hitta svenska folkets vintagefavoriter. Under parollen Jakten på det återfunna plagget blir turnéns första stopp av 13 butiken i Örebro. Syftet är att sätta hållbar design på agendan och att visa på att Indiskas kollektioner kan leva inte bara över årtionden utan också över generationer.

Indiska grundades 1901 av upptäcktsresaren Mathilda Hamilton, på 1950-talet gick Indiska från att endast sälja inredning till att även sälja mode och senare även accessoarer.

”Det återfunna plagget blir kanske inte återvunnet men vi vill visa på att vi skapar tidlöst, färgstarkt mode som är tänkt att leva inte bara under en säsong utan garderobsfavoriter som är à jour år efter år. Vad är mer hållbart än ett plagg som slitits och älskats av flera generationer?”, säger Karin Lindahl, vd.

Den 15 oktober klockan 12 bjuder invigs turnén i butiken på Drottninggatan 32 i Örebro, Indiskas kunder kommer att få visa upp sina favoritplagg från förr och förhoppningen från Indiskas sida är att få inspiration till hållbart mode för kommande kollektioner.

”Jag personligen är väldigt nyfiken på att se vad svenska folket har för Indiska-plagg i garderoberna. Som ett led i hållbar design är planen att återlansera ett antal av de plaggen vi får in av kunderna”, fortsätter Karin Lindahl.

Mode | Indiska inleder hållbarhetsturné i Örebro
Örebroguiden

Källa Indiska

You must be logged in to post a comment Login