Indigo Ocean årets första tema hos Indiska

Av den 29 oktober, 2016

Indigo Ocean är först ut i Indiska’s serie av kollektionsteman 2017. Kollektionen går, som namnet antyder, i den blåvita färgskalan, där inspirationen är hämtad från den Indiska Oceanen och dess blåa nyanser, samt indigo som har använts i Indien under flera årtusenden.

Under 2017 kommer vi se en serie av starka teman hos Indiska. Indigo Ocean är årets första, där namnet innehåller referenser till både färgskala och material – Indiska oceanen med sina blåa nyanser och indigo som använts i Indien under årtusenden. Företagets långa historia och starka arv från Indien syns tydligt i kollektionen i dess estetiska uttryck, material och hantverk, både inom inredning och mode.

I arbetet med vårkollektionen ville vi hitta tillbaka till företagets själ, till det estetiska uttryck som är Indiska, och den fingertoppskänsla i material och hantverk som alltid har präglat utbudet men som vi känt har gått förlorat de senaste åren. Vi har hittat tillbaka till rätt mönsterbild och ett sätt att arbeta med färg som känns relevant och modernt, säger Christopher Bastin, Kreativ chef Indiska.

Indiska har en lång historia som sträcker sig tillbaka ända till 1901, då en stark och självständig kvinna vid namn Matilda Hamilton öppnade en butik på Regeringsgatan i Stockholm. Matilda hade ett brinnande intresse för den Indiska kulturen och utbudet bestod av noggrant utvalda produkter från Indien, allt från mode och inredning till livsmedel.

– Den starka prägel som finns hos varumärket är unikt och något vi vill förstärka och ta tillbaka, och denna kollektion är början på detta. Indiskas historia är en skattkista vi precis har öppnat.

Mode & Skönhet | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login