Imenella släpper nya singeln ”Fantasifull”

Av den 12 augusti, 2019

I juni släppte Imenella sin debut-EP TRO och är just nu ute på en stor sommarturné med 26 datum runtom i landet. Nu är det dags för Imenella att släppa nya singeln Fantasifull, en låt som redan har spelats live under sommaren och är välkänd bland fansen.

Under veckan släppte även Imenella en miniserie i tre delar via hennes Instagram, en serie som utspelar sig till texten i låten. I sista avsnittet får Imenellas fans bestämma hur serien slutar.

Imenella om låten och serien:
Min musik är baserad på min miljö och jag utgår alltid ifrån ämnen som är viktiga för mig. Som ungdomsledare har jag torkat många tårar men jag minns även hur jag själv mått när sånt har hänt – it really breaks your spirit. Att bryta ner de strukturer som förtrycker mina systrar är min mission, det är ingen hemlighet längre att det är så. Refrängen upprepar ’Say Walla?’, i det här sammanhanget betyder det ’e det sant?’.

Jag vill att nästa gång en kille ljuger om att han legat eller gjort något med en tjej som inte är sant, i hopp om att förstöra hennes rykte eller liv så ska folket runt om ÅTMINSTONE ha vett att ifrågasätta om det verkligen är sant. Många sitter passivt när de hör sina vänner ljuga om sex osv och jag vill åt den strukturen samtidigt stärka offret genom en sån här låt.

Den tillhörande serien är ett socialt experiment som kommer visa hur lätt ungdomar har att välja våld framför en ursäkt. Framför allt hur de också kan övertyga varandra om att ’det är KLART han ska få stryk’.

I serien ringer Madde sin kusin och inte polisen, liksom det talar för sig också. Att tjejer konfronterar Maddes förövare i grupp är systerskapet vi bör ha för varandra. Det kommer också framgå vilken roll vi artister har och hur viktigt det är att vi tar hand om vad vi släpper ut bland våra kids – Imenella.

Fantasifull släpptes idag den 9 augusti via Sony Music. Låten är skriven av Imenella tillsammans med Ulises Infante Azocar och producerad av Masse Salazar.

Imenella slog igenom förra året med låtarna Moves och Chagga och strax innan jul släpptes tredje singeln Fråga om mig som har över 1.6 miljoner streams på Spotify. Imenella fortsatte imponera Sverige och inledde 2019 med ett mäktigt framträdande på P3 Guld som aldrig tidigare setts i svensk TV, Imenella var även nominerad till Framtidens Artist på galan. I februari tog hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan och strax därefter släpptes singeln Trophy tillsammans med Madi Banja.

Lyssna på låten här»

Musik | Imenella släpper nya singeln ”Fantasifull”
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login