IKEA lanserar AR-app för Android

Av den 25 mars, 2018
IKEA Place för Android

IKEA tar nu nästa steg i sin digitala omställning och lanserar idag en Androidversion av AR-appen IKEA Place. Miljontals av Androidanvändare kommer nu ha möjligheten att inreda deras hem virtuellt i mobilen.

I september förra året lanserades AR-appen IKEA Place för Appleenheter. I appen kan man inspireras av och testa olika produkter, stilar och färger direkt i sitt hem. IKEA låter nu ännu fler användare ta del av tekniken genom att lansera appen även för Androidenheter.

Androidanvändarna kommer kunna experimentera och placera över 3 200 virtuella möbler i sitt hem, för att innan köpet testa om möbeln passar in. Möblerna presenteras automatiskt skalenligt, utifrån rummets mått. Appen presenterar även detaljer som tygets struktur och hur belysning och skuggor återges runt inredningen.

Med IKEA Place gav vi för första gången i IKEAs historia kunderna möjligheten att prova en möbel innan de köper den. Med hjälp av AR-teknik kan vi på ett innovativt och digitalt sätt hjälpa våra kunder att skapa ett bättre liv hemma. Dagens lansering handlar om att ta enkelheten med IKEA Place till över 100 miljoner Androidanvändare, säger Michael Valdsgaard, chef för digital transformation på Inter IKEA Systems.

IKEA Place kommer vara tillgänlig till alla Androidenheter som stöder ARCore, och är tillgänglig i Google App Store redan nu.

Prylar | App
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login