If släpper körkortsappen Vägvis

Av den 5 oktober, 2019

I veckan släpps Vägvis – appen som ska hjälpa ungdomar på vägen fram till körkortet, men som också ska göra dem till tryggare och säkrare bilister i trafiken.

Appen är tänkt att fungera som ett hjälpmedel för övningsköraren under hela inlärningsprocessen – från de första motorstoppen och stapplande försöken att bemästra kopplingen, hela vägen fram till uppkörningen – och är uppbyggd kring målsättningen att komma upp i den totala körsträckan 2000 kilometer. Allteftersom användaren samlar på sig kilometer låses nya nivåer upp i appen med utmaningar och övningar. Man kan även öva på teorifrågor – tusen olika frågor totalt – direkt i mobilen. Vägvis innehåller därtill många goda råd och tips på bilkörning, en fördel för både den som övningskör och den som handleder.

– Vi tror att man blir en bättre och tryggare bilförare ju mer man faktiskt är ute och kör, och vi tror att det här är ett både effektivt och roligt sätt att få ungdomar att ge sig ut på vägarna och skaffa sig erfarenhet och trafikvana, säger Lisa Munkhammar, personförsäkringsspecialist och ansvarig för utvecklingen av Vägvis.

Vägvis är helt och hållet byggd, designad och utvecklad på Ifs egna Tech Lab. Första lanseringen skedde i Norge för lite mer drygt ett år sedan, där appen laddats ned flitigt sedan dess.

– Vägvis i Norge har varit en succé! Över 25 tusen övningskörare har laddat ner och använt appen, och vi hoppas förstås att många ska få hjälp av den även här i Sverige, säger Lisa Munkhammar.

Förutom att göra ungdomar till mer vana förare finns det också försäkringsfördelar med att använda Vägvis. Användare som nått 2000 kilometer och låst upp alla nivåer i appen behöver nämligen inte betala det tillägg för unga förare (mellan 18-25 år) som annars tillkommer den vanliga bilförsäkringspremien när den nyblivna körkortsinnehavaren ska stå med som medförare på familjens bil.

Appen vägvis kan man hämta via App Store eller Google Play.

Nöje | If släpper körkortsappen Vägvis
Örebroguiden

Källa If Skadeförsäkring

You must be logged in to post a comment Login