IDUN Minerals parfymfria makeup och hudvård

Av den 7 november, 2018

Fram till 11 november pågår Parfymfria veckan med syftet att sprida kunskap om doftöverkänslighet och bidra till visad hänsyn i offentliga miljöer. Ungefär en tredjedel av den vuxna svenska befolkningen uppger sig vara känsliga mot doft och ca sex procent har en dokumenterad doftöverkänslighet varför frågan är viktig och berör många i vårt samhälle.

IDUN Minerals har sedan start tagit ställning för rena produkter. Exempelvis är den bästsäljande produkten i sortimentet, vår klassiska puderfoundation, den enda skönhetsprodukten på marknaden som är rekommenderad av Astma & Allergiförbundet. All makeup och hudvård från varumärket är utvecklad med noga utvalda ingredienser och helt parfymfri.

Produktutvecklingschefen Caroline Thunstedt berättar mer: ”För oss på IDUN Minerals är målsättningen att alltid tillverka så rena produkter som möjligt, utan onödiga tillsatser. Med onödiga tillsatser menar vi ämnen som vi anser inte behövs i kosmetik men som ofta tillsätts för att produkten ska verka lite bättre. Vi vet att många lider av parfymallergi och tycker således självklart att en ren produkt som ska lämnas kvar på huden inte bör innehålla detta.”

Genom att välja parfymfria alternativ kan du underlätta vardagen för dina kollegor eller klasskamrater, medresenärer i kollektivtrafiken, de som tränar på ditt gym och handlar samma butiker som dig… listan kan göras lång. 

IDUN Minerals utbildningsansvarige hudterapeut Erica de Jager förklarar varför parfymfria alternativ är ett bra val: ”Många lider av känslig hud eller har problem med acne, rosacea eller eksem. För dem är det en stor fördel att välja parfymfria produkter då parfym kan förvärra problemen. Även om man inte har en känslig hudtyp är det en god idé att hålla sig borta från leave-on produkter med parfym då den i sig inte fyller någon funktion i produkten och riskerar att orsaka en allergisk reaktion.”

IDUN Minerals säljs på apotek och på www.idunminerals.se

Mode & Skönhet | IDUN Minerals
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login