IDUN Minerals lanserar mer hudvård, makeup och en helt ny hårvårdsserie

Av den 18 oktober, 2018

Hösten 2017 lanserade IDUN Minerals en ny hudvårdsserie som nu utökas med fler problemlösande produkter som bland annat peeling och fuktmask. För att kombinera det bästa av vår hudvård och makeup kommer även en färgad dagcreme. Dessutom lanserar IDUN Minerals en helt ny kategori: hårvård!

IDUN Minerals är en svensk skönhetsserie med stark förankring på apotek. För att nå upp till apotekens krav har IDUN Minerals få och noga utvalda ingredienser, fria från onödiga tillsatser. 

– Med vår produktutveckling in-house är vi snabba med att ta fram nya produkter och nya kategorier där det finns en efterfrågan. Apotekskunden är krävande och vill ha rena, trygga produkter med god verkan. Efter att vi släppt vår hudvårdserie för ungefär ett år sedan har vi sett ett behov av fler problemlösande produkter– det är precis det vi tagit fram. På apoteken har vi sett behovet av en ren hårvårdsserie och där vill vi möta våra kunder. Vi vill kunna erbjuda rena skönhetsprodukter, oavsett om kunden vill ha makeup, hudvård eller hårvård, säger Caroline Thunstedt, produktutvecklingschef på IDUN Minerals.

Alla IDUN Minerals produktnyheter är utvecklade med hänsyn till människa, djur och natur. De är fria från ingredienser som potentiellt kan skada människor eller miljö. Alla förpackningar är återvinningsbara och tillverkade i hållbara material. I produktutvecklingen strävar IDUN Minerals inte bara efter att välja de mest effektiva ingredienserna utan även de mest hållbara förpackningsmaterialen, t.ex. polyeten framställt av förnybart sockerrör istället för icke-förnybar råolja som materialet ofta tillverkas av. Produktnyheterna är självklart inte heller djurtestade och alla är 100 % veganska.


Hudvård
Nu kompletteras hudvården med fler vårdande, problemlösande produkter. De nya produkterna inkluderar oljeserum, fuktmask, läppbalsam, mekanisk skrubb samt enzympeeling.

Innehåller höga halter hyaluronsyra, niacinamide, vitaminer och antioxidanter.

Makeup
IDUN Minerals kombinerar det bästa av vår hudvård och makeup i höstens spännande makeup nyhet Len – en färgad dagcreme med rikt vårdande och fuktgivande ingredienser. Återfuktande oljor samt vitamin E och C ger dig en mjuk, välmående hy med fräsch lyster samtidigt som högrenade mineralpigment ger lätt täckning och jämnar ut hudtonen.

Len kommer i sex nyanser, från extra light till deep (vilket motsvarar ett spektrum från den ljusaste till mörkaste av våra 18 foundationnyanser).

Hårvård
En helt ny kategori i IDUN Minerals sortiment. Serien består av ett volymgivande och ett reparerande schampo och balsam, en fuktgivande hårinpackning samt en lugnande och återfuktande leave in-spray som kan användas i både hårbotten och längderna. Hårvårdsserien är fri från ingredienser som kan skada människa eller natur, t.ex. innehåller den inga sulfater vilket gör att produkterna bevarar hårets egna oljor och inte torkar ut hår eller hårbotten.

Alla produkter lanseras på apotek, idunminerals.se samt utvalda nätbutiker i mitten av oktober 2018.

Mode & Skönhet | Idun
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login