Idag släpper Hurula albumet KLASS.

Av den 22 februari, 2019

Idag den 22 februari släpper Hurula sitt efterlängtade album KLASS. Många menar att detta är Hurulas mest personliga album hittills. 

KLASS är producerat av Per Hägglund (Thåström, Imperiet, m.fl.), inspelad av Johan Gustafsson i Ingrid-studion i Stockholm, och mixat av Michael Ilbert i Hansastudion i Berlin.

KLASS är fler historier som behöver berättas och det börjar redan vid albumomslaget.

-Jag hade inte sett den bilden på så många år. Men jag har ofta tänkt på det, att jag blev fotad på en polisstation i Luleå en gång, och undrat hur den bilden såg ut. I över ett år hade jag en anteckning i min mobil att jag borde ringa till polisstationen och fråga om bilden innan jag till slut också gjorde det.

Jag skickades vidare till daktningavdelningen. Pratade med en trevlig kvinna som sa att hon skulle höra av sig ifall hon hittade nåt. Tror det tog tre timmar. Damen lät full i skratt när hon ringde tillbaka och sa att hon hittat en bild på mig, och att den fanns i ett arkiv i Stockholm. Jag fick också veta att sådana bilder inte brukar sparas i deras arkiv så pass länge.

Jag åkte till Kungsholmen och hämtade ut ett kuvert med bilden i. Minns att jag stod där utanför polisstationen på Bergsgatan med en så märklig känsla. Jag höll i ett slags dokument från en tid i mitt liv som inte finns dokumenterad någonstans. En skitjobbig tid som jag bara försökt glömma så hårt och så länge att jag idag knappt kan minnas nåt alls från den tiden, hur hårt jag än försöker.

Jag bestämde mig där och då för att använda bilden som omslag till den skiva som började ta form i mitt huvud. På samma sätt som jag försöker vidröra ämnen i texterna som jag har svårt att prata om så visste jag att den här bilden skulle visa något som skulle vara svårt för mig att se.

Bilden ser ut som det jag minns. Den ser ut som 2,5 års villkorlig dom för inbrott. Den ser ut som böter jag aldrig kunde betala. Den ser kärlekslös ut. Jag tänker att man kan titta in i ögonen på den killen som jag kanske försöker ge en röst åt när man lyssnar.

Som med “Inte min son”. Ett försök att sätta ord på den otrygga känslan av att leva ihop med en alkoholiserad sadistisk styvfar. En person som tog varje chans att låta mig och alla runt omkring oss att veta att jag inte var hans son. Situationer som driver en till att leva sitt liv i tystnad.
– Hurula. 

Lyssna på KLASS här»

Musik | Hurula
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login