Ida Wiklund släpper känslosamma singeln ”Tid att leva”

Av den 8 december, 2018

Nu släpper vis- och popartisten Ida Wiklund singeln ”Tid att leva”, låten har redan blivit en framgång på radio och spelas just nu på P4 bland annat. ”Tid att leva” är en hyllning till Idas systerdotter Tindra, som gick bort i cancer endast sex år gammal.

– Tindra var en fantastiskt levnadsglad liten tjej som var unik på många sätt. Hon var så modig och orädd. Trots att hon visste att hon skulle dö, så hade hon ett sådant lugn över sig. Hon höll min systers hand in i det sista och sa att ”du behöver inte vara rädd, det kommer att bli bra”, berättar Ida.

Ida Wiklund har tidigare haft radioframgångar med singeln ”Mellan Dröm & Verklighet”. Hon har även spelat på TV4’s ”Lotta på Liseberg” och nyligen tilldelades Ida 2018 års STIM-stipendium. Sedan i somras har Ida fokuserat på att skapa ny musik. Men att skriva ”Tid att leva” var inte lätt för Ida.

– Det var en ganska långdragen process att skriva den här låten. Det var så mycket känslor som jag ville förmedla. Samtidigt som jag ville göra det som en hyllningslåt till Tindra, så ville jag också att människor skulle få tolka låten fritt och kunna relatera den till just deras livsöden. Det är en hårfin balans att både lyckas förmedla den känslan och det budskapet som man vill nå ut med och samtidigt göra texten så pass metaforisk att människor kan tolka den ur ett bredare perspektiv. 

För ett par veckor sedan blev ”Tid att leva” utsedd till Veckans Låt i P4’s Musikplats Sthlm. För Ida är låten dock ingen ”vanlig singel”.

– För mig betyder den här låten så otroligt mycket mer. Jag hoppas verkligen att den ska kunna skänka styrka och hopp till människor där ute. Jag är otroligt stolt över Tindra och att jag nu har fått kunna ge henne en egen låt. Det är utan tvekan den viktigaste låten jag skrivit hittills i mitt liv.

Musikvideo | Ida Wiklund – Tid Att Leva (Officiell Musikvideo)

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login