Iberostar öppnar två hotell i Montenegros mest attraktiva områden

Av den 24 juni, 2018

Vill du bo i ett Venetianskt palats från 1700-talet? Eller kanske i en historisk miljö omgiven av grönskande berg och kristallklart vatten? I sommar öppnar Iberostar två nya hotell som erbjuder just detta.

Iberostar Perast och Iberostar Hercig Novi ligger vid idylliska Kotorbukten i Montenegro som tack vare sin storslagna natur samt sitt historiska och kulturella värde finns på Unescos Världsarvslista sedan 1979. Det nya 5-stjärniga Iberostar Perast är en del av Iberostar nya Heritage segment och ligger i det historiska Smekjapalatset.

I sommar öppnar Iberostar Hotels & Resorts två helt nyrenoverade hotell i Montenegro – Iberostar Herceg Novi och Iberostar Perast. Gruppen driver sedan 2005 strandhotellet Iberostar Bellevue i staden Budva, och med de nya hotellen vill man ytterligare stärka sitt åtagande att erbjuda förstklassigt boende på de allra mest attraktiva orter och miljöer. Kotorbukten, där de två nya hotellen ligger, har tack vare sitt rika utbud av kultur, sin vackra miljö och långa historia, varit med på Unescos Världsarvslista sedan 1979. Utöver sitt enastående läge vid Adriatiska havet bär området på ett historiskt arv som sträcker sig tillbaka till den tid då ett flertal städer i regionen var en del av den Venetianska Republiken mellan 1500-1700-talet.

Iberostar Herceg Novi ligger alldeles vid strandkanten i den lilla orten Herceg Novi och öppnade den 1 juni. Hotellet har genomgått en omfattande renovering och erbjuder nu 183 rum, egen brygga samt Beach Club med underbar vy över bukten. Härifrån har man ett perfekt utgångsläge om man vill uppleva regionens historiska karaktär, njuta av det hänförande landskapet och utöva vattensporter. Hotellet erbjuder en rad aktiviteter genom sitt Fit & Fun-program och är utrustat med Spa och gym. Måltider kan intas i bufférestaurangen, alternativt i någon av de fyra barer som serverar en rad lokala läckerheter från Medlehavsregionen.

Det senaste tillskottet i Iberostar Groups hotell i Montenegro öppnar i juli. Det nya 5-stjärniga Iberostar Perast är ett unikt hotell beläget i ett 1700-talspalats som har renoverats i ”avant-garde”-inspirerad stil med bibehållen originalarkitektur och charm. Hotellet är en del av Iberostars ”Heritage segment” – kedjans historiska hotellsegment, som utgörs av hotell där konst, historia, kultur och skönhet kombineras.

Hotellet ligger i Perast, en liten kuststad i Montenegro där man finner några av den Adriatiska regionens allra finaste exempel på Baroque-arkitektur. Här ligger magnifika palats och kyrkor, vars skönhet ännu är intakt, längs med Europas sydligaste fjord. Två små öar, ”Sveti Dorde” – med ett Benediktkloster från 1100-talet – samt ”Gospa od Škrpjela” – Adriatiska havets enda konstgjorda ö – lägger sista touchen på den tillvaro som i århundraden charmat nobless, kungligheter, sjöfarare och äventyrare.

Bara fem meter från vattnet, präglat av sin historiska charm och karaktär, ligger Iberostar Perast på ett alldeles unikt läge. Från hotellet kan gäster enkelt utforska Perast och dess omgivningar. På endast 12 kilometers avstånd ligger Kotors historiska centrum. Budvas Citadel ligger 45 km bort och med cirka två timmars bilfärd tar du dig till centrala Dubrovnik.

Iberostar Perast ligger i stadens största palats byggt på 1700-talet av familjen Smekja – en familjedynasti bestående av förmögna handelsmän. Första omnämnandet av denna dynasti dateras till andra halvan av 1500-talet, men det var vid mitten av 1700-talet, som Petar Smekja med hjälp av sitt skepp ”Leon Coronato”, byggde upp familjens enorma förmögenhet genom lönsamma ekonomiska samarbeten mellan de Baltiska staterna och Venedig. 1748 fick Petar titeln greve och 1779 togs familjen in i Kotors adel. Byggnadsarbetet med Smejkapalatset, som numera inrymmer Iberostar Perast, påbörjades 1764 och palatset är uteslutande byggt av sten från ön Korčula. Entrén pryds än idag av familjens vapensköld – en hand som håller en stjälk (čičimak) prydd med stjärnor. Bygget av palatset avslutades på 1930-talet.

Iberostar Perast erbjuder 100 rum, förstklassig service, gourmetrestaurant, spa, gym, terrasser med utsikt över den vackra bukten och privat brygga – allt för att garantera att gäster ska kunna njuta av charmen från det förgångna inramad av naturens spektakulära skönhet.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login