”I want to be heard, I want to be found” på Örebro konsthall

Av den 3 oktober, 2016

Lördagen den 8 oktober öppnar Örebro konsthall utställningen ”I want to be heard, I want to be found”, en utställning av konstnären Knutte Wester.

Utställningen pågår till och med söndagen den 20 november.

Utställning: I want to be heard, I want to be found
8 oktober–20 november.

Om utställningen
Konstnären Knutte Wester skildrar samhällets otillräckligheter genom att arbeta tillsammans med människor som på olika sätt drabbats av systematisk orättvisa. Ofta inleds Westers projekt med att han flyttar sin verksamhet till en plats där individer lever långt borta ifrån en medial radar, som barnhem eller flyktingförläggningar. Väl på plats bjuder han in till en öppen ateljéverksamhet där skapandeprocessen sker i tätt samarbete med de människor som verken sedan handlar om. På så vis skapas en plattform där de som sällan blir hörda låter oss höra deras röster; de är flyktingbarn, asylsökande eller barnhemsbarn. Knutte Westers konstnärskap är färgat av deras berättelser och livsöden. Genom dem belyser han vikten av att lämna avtryck. Wester blottlägger spåren som blir kvar när en människa, frivilligt eller ofrivilligt, lämnar en plats.

Tekniker: Skulpturer i brons, videoverk och fotografier.

Knutte Wester (född 1977) är utbildad på Konsthögskolan i Umeå och har deltagit i flera grupp- och separatutställningar, bland annat i Moskva, Johannesburg, Gdansk, Stockholm, Västerås och Linköping.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login