”I skenet av svavelstickorna” – nyskriven musikal

Av den 26 november, 2019
Foto: Ulla-Carin Ekblom

H.C. Andersens välkända saga blir musikal i S:t Nicolai kyrka i Örebro. Biljetterna släpps första advent – och en del av biljettpriset går till Act Svenska kyrkans julinsamling, för alla flickors rätt till ett värdigt liv.

– Det är en musikal om en flicka i utsatthet, om människors välvilja och varma relationer som når över alla gränser, säger Mirjam Blomberg, som är musikpedagog i Nikolai församling och skrivit musikalen tillsammans med dottern Ester.

Mirjam och Ester Blomberg tar avstamp i H.C. Andersens ”Den lilla flickan med svavelstickorna” – den berömda sagan om en fattig flicka som går ut barfota i snön på nyårsafton för att försöka sälja svavelstickor.

– Musikalen handlar om skillnaden mellan att vara innanför och utanför, säger Mirjam Blomberg. Vi växlar mellan sagans värld och en nutida verklighet där en farfar sitter och läser sagan för sina barnbarn. Till slut är barnbarnen också med och påverkar handlingen i sagan och slutet är ett annat än H.C. Andersens original.

Biljettsläpp är 1 december kl 12. Musikalen har urpremiär 16 januari i S:t Nicolai kyrka. Tre föreställningar är planerade.

Medverkande:
En ensemble med ca 60 personer. Barnkören Tonfjärilarna, vuxenkören Rinkabykören, en teatergrupp med barn och vuxna samt en stråkensemble med musiker från Svenska kammarorkestern.

”I skenet av svavelstickorna” – nyskriven musikal har premiär Torsdag 16 Januari 2020 i S:t Nicolai Kyrkan.

» Mer information här «

Musik | ”I skenet av svavelstickorna” – nyskriven musikal
Örebroguiden

Källa Svenska Kyrkan

You must be logged in to post a comment Login