I höst blir sista chansen att se Carl Stanleys standup-succé ”Född 1996”

Av den 3 april, 2020
Carl Stanley Foto från CS Nöje

Carl Stanleys standup-show ”Född 1996” har sedan premiären 2019 blivit en massiv publiksuccé, föreställningen har spelats 53 gånger runt om i landet och setts av över 25 000 personer.

“Han är en enormt begåvad komiker. Som med minimalistiska röstkonster, imitation (inklusive kroppsspråk) och språklig pregnans tecknar livets absurditeter.”
– skrev DN i sin recension.

I höst ger sig den unga talangen ut på vägarna igen med sin hyllade standup-show och möter publiken i en tredje och sista omgång av turnén. 

–  Jag tror att det är viktigt i såna här tider att vi har något att se fram emot, säger Carl Stanley. Det är därför jag väljer att åka ut i höst också. Jag kunde gjort det lätt för mig och väntat tills allt var över och gjort en turné då. Men det känns som att både jag och de som gillar det jag gör kan glädjas åt och se fram emot detta. Skulle det då bli så att vi inte kan genomföra föreställningarna så får jag ta den smällen. Men jag tycker det är värt det. Detta handlar inte bara om mig och min föreställning. När folk går på föreställning så kanske de kombinerar det med ett restaurangbesök, eller de kanske tar ett glas på en bar efteråt, eller tar en taxi dit eller hem. Sånt är också viktigt. Att vi får igång grejer igen och där får alla
hjälpas åt och göra vad dom kan.

”Född 1996” är en standupföreställning av, om och en kille i tjugoårsåldern som insett att han inte har så bra koll som han försöker få det att verka. 

Att vara en 23-årig komiker gissar jag är ungefär som att vara en 50-årig komiker, fast med bättre knän. Nej men jag känner på något sätt ett ansvar för den nya, yngre standup-publiken. Jag och några andra är ju på ett sätt de nya som väl ska ta över någon form av stafettpinne från den äldre generationen. Så jag är bara glad att jag får vara med och jobbar hårt tills jag själv får knäproblem, säger Carl Stanley.

I ”Född 1996” kommer Carl Stanley självsäkert framföra känslobaserade åsikter och tankar som om det vore vetenskapligt grundade sanningar. Det handlar om allt från relationen till hans generation, som trots sin unga ålder, ändå vågar tycka saker. Tankar, känslor och trams som Carl Stanley skrivit ner de senaste åren. En tid då han hunnit utvecklats. Sedan premiären 2019 har Carl gjort 53 föreställningar med standup-showen som hittills har setts av över 25 000 personer.

– Jag ser mycket fram emot hösten. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att vi skulle kunna göra tre vändor vilket nu blir verklighet tack vare publiken. Så jag känner lite press men ännu mer pepp att få åka ett varv till och se till att det blir det bästa varvet vi gjort. Efter detta varvet är jag ganska säker på att jag känner mig färdig och då är det dags att börja jobba med nästa show, berättar Carl Stanley.

I höst blir sista chansen att se Carl Stanleys standup-succé ”Född 1996” på Örebro Konserthus Lördag 5 December 2020.

» Mer information här «

Nöje | I höst blir sista chansen att se Carl Stanleys standup-succé ”Född 1996” <
Örebroguiden

Källa CS Nöje

 

You must be logged in to post a comment Login