HyperX tipsar – tackla tristessen och hitta nya vänner med hjälp av gaming

Av den 24 juni, 2020
Edward Baily, Business Development Manager, Northern Europe, HyperX.

På grund av dagens rådande omständigheter med påbud om bland annat social distansering är det många i samhället som just nu upplever en stor tristess och ensamhet.

För att tackla ensamheten och hålla humöret uppe så har flera företag exempelvis infört digitala fikastunder och after-work. Stora musikevenemang har strömmats på flera av de stora sociala plattformarna och många kompisgäng har testat på Quiz-fester via videotjänster.

Trots alla dessa initiativ är det nu många som ändå känner av en enorm tristess och en saknad av hur livet var innan pandemin kom med alla nya regler, rekommendationer och påbud. Men fram tills att restriktionerna lättar så finns det något alla kan lära av gamers och den gemenskap de haft i alla de tusentals spelcommunities som finns online.

– Något som gamers mycket väl känner till och som jag tror många skulle kunna lära sig något av är att man faktiskt inte behöver träffas IRL (in real life) för att umgås och ha roligt tillsammans. Det finns flera fina exempel på människor som blivit mycket nära vänner, ja till och med gift sig, endast genom att umgås via ett spel – då har dessutom ålder, kön och etnicitet haft helt obetydlig inverkan på valet av vänner. I spelens värld är alla tillsammans på samma villkor, och det finns något väldigt fint med det, säger Edward Baily, Business Development Manager, Northern Europe, HyperX.

Aktiva spelcommunities att söka upp finns det verkligen gott om, och det finns något för alla smaker. Den som gillar retrospel kan söka upp communities på exempelvis Twitch och Reddit för gamla arkadklassiker som Space Invaders, Ice Climbers och Street Fighter. Men också de mer moderna spelen har sub-communities – exempelvis för dem som rollspelar i World of Warcraft eller de som har gemensamma bygg- och designprojekt i Minecraft.

Gaming och spel kan verkligen skilja sig åt vare sig det gäller single- eller multiplayerspel. För de som föredrar singleplayer finns allt från storslagna, närmast biofilmsliknande titlar som The Last of Us och banbrytande VR-titlar som Alyx till närmast konstnärliga pusselspel som Ori and the Will of the Wisps. Bland multiplayerspelen finns också ett helt spektrum av kraftigt tävlingsinriktade esporttitlar där man antingen tävlar i lag, som CS:GO eller en-mot-en som Starcraft II, eller varför inte 100 spelare i alla-mot-alla som i Fortnite. Möjligheterna till underhållande gaming är verkligen oändliga och det finns något för alla. Oavsett vem man är, hur gammal man är, var man bor eller vad man tycker om så finns det ett spel med tillhörande spelcommunity som välkomnar en.

Många är uttråkade, känner sig ensamma och har fått lite mer tid över i dessa dagar, så jag vill uppmana alla att ge det ett försök och söka runt lite på exempelvis Twitch och Reddit för att se om det finns något spel man tycker ser kul ut eller spelade för länge sedan. Det fantastiska är att det oftast finns tusentals andra som också gillar det spelet, vilket innebär att det finns communities med potentiella framtida vänner där, avslutar Edward Baily, Business Development Manager, Northern Europe, HyperX.

Spel | HyperX tipsar – tackla tristessen och hitta nya vänner med hjälp av gaming
Örebroguiden

Källa HyperX

You must be logged in to post a comment Login