Hyllad debutroman baserad på mytomspunna mord

Av den 23 september, 2016

Hyllad debutroman baserad på mytomspunna mord utkommer på svenska hos Kalla Kulor Förlag.

”New Orleans, 1919 – en rad brutala mord sätter skräck i staden och ingen tycks veta vem som egentligen ligger bakom. Ray Celestins prisbelönta debutroman Yxmannen skildrar ett oförglömligt stycke kriminalhistoria. Utkommer 13 oktober.

En seriemördare som tar sig igenom låsta dörrar och slaktar sina offer med yxa – staden New Orleans är i chock och i takt med att offren blir fler sprids alltmer otroliga teorier om mördarens identitet. Somliga spår pekar mot maffian, men det finns också ledtrådar som pekar åt ett helt annat håll… Tre personer blir särskilt involverade i utredningen, alla med högst personliga motiv att avslöja Yxmannens identitet.”

”Yxmannen” bygger på verkliga händelser i New Orleans åren 1918-1919 då en serie bestialiska mord hemsökte staden, de brev som förekommer i romanen är autentiska och tros ha skrivits av den verklige Yxmannen.

”Ray Celestin levererar med Yxmannen en strålande debut inom den historiska kriminalroman-genren. Intriger, mustiga miljöer, tidsstämningar och persongallerier – där fakta och fiktion varvas lekfullt – skildras med en utsökt hantverksskicklighet. Detta är läsvärd historisk kriminalnoir med en skärpa och tyngd som en nyslipad yxas vassa egg.”
BTJ, häfte 23, 2016, lektör Henric Ahlgren

ISBN: 978-91-88153-41-8
Översättare: Hanna Williamsson
Originaltitel: Axeman’s Jazz
Omslag: Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
Band: Inbunden
Utkommer: 13 oktober

Ray Celestin är bosatt i London. Han skriver noveller samt manus för film och TV. Yxmannen är hans debutroman, som bland annat utnämnts till en av årets bästa böcker av The Guardian (2014) samt vunnit Specsavers Crime Thriller Award för bästa debutroman (2015).

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login