Hush Forever sjunger om psykisk ohälsa på nya singeln

Av den 1 september, 2019
Foto: Sebastian Borg

Vikten av att möta dina demoner och hitta ditt ”livsriff”, som tar dig tillbaka till friheten inspirerade singer-songwritern Sebastian Lilja a k a Hush Forever på höstens första släpp.

Singeln ”The Kite” är startskottet på en rad släpp under hösten och som alla kommer att samlas på ett kommande album i vår. 

– Jag ville hitta det där riffet jag kunde rida på i hårda tider, ett driv som fortfarande var Hush Forever-Universet, men också ta det vidare mot en drivande organisk indiepop, säger Sebastian Lilja. 

– Viktigt för mig var att experimentera med akustiska trummor och det ledde till att ”DIY-skapandet” utvecklades till ett samarbete i studion med bandmedlemen, musikern o producenten Rasmus Svensson. 

”Draken flyger i motvind… ” – ”The Kite” kommer att ta dig på en flygtur genom dina sinnes olika kammare, ta flygturen, det är det värt! Hush Forever – The Kite Release 6 Sep

om Hush Forever
Tidigare under 2019 släpptes singeln ”Intentions Of Gold” och den hyllade tolkningen av John Lennon-klassikern ”Woman” har nu passerat 515 000 lyssningar på Spotify.

Under 2018 gjorde Hush Forever ett antal spelningar i Bangkok, Singapore, Ho Chi Minh-staden och Hong Kong som en del av initiativet World Unplugged i regi av den brittiska singer-songwritern Justin Manville. I februari 2019 öppnade Hush Forever för den sydafrikanska artisten Yoav på hans konserter i Köpenhamn, Aarhus, Odense.

Tidigare har HUSH FOREVER även haft äran att agera support till bl a Titiyo, Vanessa Carlton och brittiska Lanterns on the Lake.

HUSH FOREVERS unika sound består av en varm, melankolisk, cinematisk och intim känsla, där rösten bäddas in i ett ljudlandskap med akustiska instrument, som kontrasterar mot elektroniska landskap. Musikstilen kan beskrivas som organisk indiepop bestående av en blandning av akustisk gitarr, vintage-synthar, fältinspelningar med små unika electronica-element.

HUSH FOREVER är den svenska sångaren/gitarristen, kompositören och producenten Sebastian Lilja. Detta är Sebastian Liljas debut som soloartist efter att under många år backat upp flera stora skandinaviska artister. Sebastian Lilja har även släppt tre album med den svensk-danska electronicagruppen Flipside.

Lyssna på The Kite här»

Musik | Hush Forever sjunger om psykisk ohälsa på nya singeln
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login