Hurula kommer till Klubb Tidens Tempo

Av den 6 maj, 2018

Klubb Tidens Tempo välkomnar Hurula till Satin onsdag 9 maj, ända sedan Klubb Tidens Tempo hörde talas om Hurula har det varit en drömbokning och nu är de grymt glada att kunna presentera bandet.

Med rykande färska singlar ”Varje ensam natt” och ”Du ville aldrig till himmelen” ute så ser vi fram emot nya EP’n som släpps under våren. Det blir en intim och punkig spelning som vi tror kommer göra sig perfekt på Satins nya scen.

Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Solodebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en poppunkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. Hösten 2016 släpptes äntligen uppföljaren – albumet ”Vapen till dom hopplösa”. Snart är Hurula tillbaka med ny musik.

”Jag skulle kunna skriva om missbruk i mitt barndomshem. Jag skulle kunna skriva om hur tyst jag varit i mitt liv. För när jag ska förklara varför jag gjort en ny skiva så måste jag vidröra kreativitet och varför jag håller på som jag gör. Kreativiteten var en nödvändig tillflykt för mig i den tillvaron jag växte upp i. Jag skulle kunna skriva om hur jag försökte skapa en egen värld som var trygg, där jag hade kontroll, där jag inte var rädd. Fast allt det här får mig att känna mig som en rädd liten pojke igen, och det där är inte längre jag. Det kreativa är något slags efterskalv av min uppväxt. Det jag kan skriva om är att jag en dag på något sätt upptäckte en ny slags värme. Den vägen ifrån rädd och isolerad till att älska och vara älskad, där hittar jag den oändliga inspirationen. Batteriet till allt. Och den som hittade mig där bakom muren är fortfarande densamma. Oss är allt jag sjunger om.”!

Onsdag 9 maj kommer Hurula till Klubb Tidens Tempo på Satin!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login