Hur man kan minska i vikt medan man njuter av sin semester

Av den 9 januari, 2020

Hotel Botánicos nya Botanico Slim & Wellness-program (i Puerto de La Cruz, Teneriffa) eller hur man kan minska i vikt medan man njuter av sin semester och hur man kan återupptäcka sunda vanor, i en atmosfär av lyx, avkoppling och gourmetmat.

Vem har inte någon gång börjat en diet?

Idén med Botanico Slim & Wellness-programmet är att du skall kunna njuta av en hälsosam semester med ett nytt ” haute cuisine diet ” – koncept vilket har utformats inte bara för att du skall minska i vikt, utan också för att förstärka och återställa balansen i din kropp och själ utan att du behöver avstå från att njuta av en utsökt och sofistikerad kulinarisk upplevelse. Botanico Slim & Wellness är ett innovativt hotellförslag som kombinerar en ”gourmetdiet” med ett noggrant urval av behandlingar i sitt spa, klassificerat som ”Europas bästa spa”, och vars resultat under de första tre månaderna redan visar att den genomsnittliga viktminskningen ligger på mellan tre och fyra kg per vecka per kund och att hela 100% av våra kunder är till fullo nöjda med erfarenheten.

Från det ögonblick du anländer till hotellet erbjuder programmet dig en exklusiv och personlig uppmärksamhet från hela personalen, särskilt från dietexperterna på Hotel Botanico & The Oriental Spa Garden, coordinerade av Anne-Marie Chauveau, chef på The Oriental Spa Garden, och i samarbete med köksmästaren Carlos Cabrera, som ansvarar för köket på The Slim restaurant. Därför blir den traditionella välkomstdrinken en detox-juice tillverkad av färska frukter och grönsaker – detta är första steget innan den första måltiden serveras,och en upptakt till mötet med programmets dietexperter som värderar gästens allmänna kondition, mäter alla hans/hennes konturer och undersöker de detaljerade uppgifterna som fås från InBody 270, en exakt kroppsanalysmaskin.

Målet med behandlingsprogrammet Botanico Slim & Wellness är baserat på tre fundamentala axlar: att semestern är hälsosammare vilket innebär att en viktminskning uppnås (uppskattad till mellan tre och fyra kg), men även att en mental avkoppling uppnås genom att ändra vanor tack vare ett enkelt program med milda övningar och kroppsbehandlingar i en lugn och avkopplande atmosfär.

Samtidigt avslöjar InBody 270 rapporten antalet dagliga kilokalorier som rekommenderas för varje gäst, så att köksmästaren på The Slim-restaurangen Carlos Cabrera kan skapa en totalt personlig daglig meny med produkter av högsta kvalitet (grönsaker, fisk, skaldjur, kött, desserter …),av organiskt ursprung (alla grönsaker och frukter kommer från hotellets ekologiska köksträdgårdar) och kreativa rätter, som blandar det franska Bretagne köket med kanariska ingredienser. Men stödjearbetet slutar inte här – under gästernas vistelse besöker dietexperterna dessa i restaurangen för att lära känna deras intryck och önskemål.

Fram till detta är programmet detsamma för bägge kundtyperna i Botanico Slim & Wellness-programmet: å ena sidan de som under sin vistelse bara följer den personliga dieten i restaurangen och å andra sidan de som dessutom följer en plan för fysiska övningar och som kompletterar sitt program med behandlingar i The Oriental Spa Garden och med olika typer av fysiska aktiviteter.

För den andra gruppen upprättar dietexperten ett personligt schema över aktiviteter under programmets varaktighet som inkluderar ett träningsprogram(löpband, cykel …)och vars syfte är att förbättra specifika områden i kroppen tack vare uppgifter om muskel- och skelettmassa. Massage och specialbehandlingar görs enligt information om fettsegment (från varje kroppsområde) för armar, ben, buk etc., och gästerna inbjuds att delta i minst två av de kompletterande Qi Gong, Tai chi, aquagym, yoga, pilates eller meditations klasser som erbjuds.

Erbjudandet av behandlingar är mycket specialiserat och sträcker sig allt från massage, i kombination med aromterapi, lymfatisk dränering eller bambuteknik till undervattensmassageduschar med peeling och heta inslag för att aktivera cirkulationen; termostimulering med lymfatisk dränering och tångomslag för att eliminera gifter och återfukta hela kroppen; fucus tångbad eller en koppmassage av specifika områden. Allt detta bestäms alltid enligt varje gästs smak, behov samt fysik- och muskelton.

Hälsosam diet

Det är möjligt att njuta av en hälsosam kost och haute cuisine. The Slim Restaurant, som drivs av köksmästaren Carlos Cabrera och med expertråd från den kända franska köksmästaren Patrik Jarno, erbjuder ett kulinariskt projekt, rikt på både smak och arom och samtidigt med lågt kalori-innehåll. Dagen börjar med en hälsosam frukost på rummet (denna har beslutits kvällen innan) och fortsätter med lunch och middag i den mysiga restaurangen, belägen på hotellets mellanplan.

Rätterna på Slim’s meny bereds efter att de har blivit beställda, vilket garanterar att maten behåller all sin färskhet, smak samt sina organoleptiska egenskaper. Dessutom kompletterar köksmästaren det dagliga erbjudandet med förslag utöver menyn. Motsvarande kalori-innehåll till alla rätter på menyn,även de speciella extra förslagen, anges vid varje rätt så att gästen kan välja det som rekommenderats av dietexperten, och försöka att inte överstiga 1.200 kcal per dag.

The Slim’s skapelser är designade för maximal kulinarisk njutning, till exempel rostad nötköttfilé i en sås av svarta vijariego-druvor och lagerblad (280 kcal); kalkonspett marinerat i soja och ingefära sås (260 kcal); grillad laxrygg med diabla (chipotle) sås (320 kcal) eller hel rostad hummer (210 kcal).

Botanico Slim & Wellness-paketen kan anpassas enligt personligt behov från bara två nätters boende. Du bestämmer hur länge du vill stanna hos oss.

Standard paketet inkluderar:

 • Minst två nätter i dubbelrum Deluxe, beläget i ett exlusivt etage med utsikt mot havet eller panorama utsikt mot Teide.
 • Daglig frukost på rummet
 • Lunch och middag i den gastronomiska dietrestaurangen The Slim
 • Kroppsanalys, kontroll och uppföljelse, utförda av en dietexpert, inklusive näringsmässig rådgivning
 • Promenad program
 • Fri tillgång till värmekretsarna i det prisbelönta “The Oriental Spa Garden”.

Special paketet Botanico Slim & Wellness Spa Programme består av sju nätters boende och inkluderar fyra dagar av behandlingar på The Oriental Spa Garden. Tack vare de olika tekniker som erbjuds, hjälper detta program dig att minska i vikt, samt att förstärka och stimulera både din kropp och själ.

 • Sju nätter i dubbelrum Deluxe, beläget i ett exlusivt etage med utsikt mot havet eller panorama utsikt mot Teide.
 • Daglig frukost på rummet
 • Lunch och middag i den gastronomiska dietrestaurangen The Slim
 • Kroppsanalys, kontroll och uppföljelse, utförda av en dietexpert inklusive näringsmässig rådgivning
 • Promenad program
 • Program med fysisk aktivitet: Tai chi – Yoga – Qi Gong – Pilates – Meditation
 • Fri tillgång till värmekretsarna i det prisbelönta “The Oriental Spa Garden”.

4 dagars behandlingar:

Dag 1 och 2 – Tångomhölje + reducerande massage

Dag 3 – Reducerande behandling

Dag 4– Undervattensdusch + cirkulationsmassage

—————————–

Öppethållningstider: Lunch från 12.30 till 15.00 och Middag från 18.30 till 21.30

Öppen alla dagar under året

Meny pris för externa kunder: 65 € inklusive IGIC-skatt

Total yta: 384 kvadratmeter

Kapacitet: 60 personer

Privat pakering

Botánico Slim & Wellness-paket (Sju nätter): 1.820 €/ person

Botánico Slim & Wellness Spa Programme–paket (Sju nätter): 2.800 € / person

Resa | Hur man kan minska i vikt medan man njuter av sin semester
Örebroguiden

Källa Loro Parque

You must be logged in to post a comment Login