Huawei P30 Pro en bra telefon med få brister

Av den 2 september, 2019

Huawei P30 Pro blev nyligen utsedd till årets bästa mobiltelefon 2019-2020 av EISA och Örebro guiden har fått möjligheten att sätta denna telefon på prov, varianten vi provat har 256 GB lagringsminne och 8 GB arbetsminne.

Design
Designmässigt får man säga att Huawei lyckats skapa en snygg telefon men den kan kännas stor framför allt när man skall ha den i byxfickan där den lätt kan åka ur om fickorna inte är ordentligt tilltagna. När det gäller att hålla i telefonen så är det inga problem, i alla fall inte om man använder sig av det skal som medföljer annars kan den kännas ordentligt hal.

Hanteringen
Telefonen har Android 9.0 Pie och Huaweis menysystem EMUI 9.1 och den är mycket lätt att hantera med många inställningar och val att göra samt många praktiska kortkommandon som för att ta en skärm dump eller den förenklade navigeringen utan fasta symboler tillexempel detta gör att man kan skapa den telefon upplevelse man vill ha.

Dock tycker jag att det är mycket synd att man inte längre har något 3,5 mm uttag för hörlurarna då att lyssna på musik är bland det jag gör mest och är rätt kräsen med ljudet. Jag tycker nämligen inte att den ljudkvalitet och volym man får ut via USB C porten är tillräckligt bra tyvärr, detta kan man så klart lösa med ett par bra blåtandslurar men det känns tråkigt att köpa ett par sådana när man har sina gamla riktigt bra lurar.

Kamera
Kameran är riktigt grym och har mycket bra vidvinkel samt optisk zoom, den klarar sig bra i de flesta ljusförhållanden och har mycket bra bildkvalitet så man förstår att många redan utnämnt den till bästa kameramobil. Vi har bara en sak vi inte gillar med kameran och det är att man inte kan använda fisheye läget när man filmar, det hade varit just att ha när man tillexempel gör skate filmer.

Prestanda
Telefonen har en mycket bra processor och jag lyckades aldrig få den att lagga ens när jag spelade Fortnite och PUBG på den, så telefonen klarar även tyngre spel.

Skärmen
Skärmen är stor 6,47 tum, har en lätt böjning och är av oled typ. Bildkvalitén är riktigt bra och det går alldeles utmärkt att titta på film eller tv serier i den om man vill det, dock ställer böjningen till det ibland då saker kan försvinna över kanten så att säga. För övrigt kan jag tycka att skärmen är något känslig då jag redan fått några små repor på den trots att jag varit försiktig med den.

Batteriet
Batteriet är på 4200 mA och det brukar räcka i 24 timmar med cirka 18 procent kvar och då använder jag mobilen ganska ordentligt även till att kolla på Youtube och spela. Det mest imponerande är dock snabbladdningen och att ladda den full från 18 procent tar cirka 40 minuter.

Slutsats
Jag tycker att Huawei P30 Pro är en mycket bra smartphone och det enda som egentligen drar ner betyget från min sida är avsaknaden av 3,5 mm hörlursuttag, när det kommer till kamera och batteri är den verkligen suverän och jag kan dessutom spela de tyngsta spelen utan att det laggar så den är helt enkelt grym.

Teknisk specifikation
Systemkrets: Hisilicon Kirin 980
Processor: 2 st Cortex-A76 2,6 GHz, 2 st Cortex-A76 1,92 GHz, 4st Cortex A55 1,8 GHz
Grafik: Mali-G76 MP10
Minne: 8 GB ram
Lagring: 256 GB, plats för nm-kort
Bildskärm: 6,47 tum oled, 1080×2340 bildpunkter
Kameror: 40 MP + 20 MP vidvinkel + 8 MP periskopzoom 5x optisk + ToF-kamera bak, 32 MP fram
Anslutningar: Usb 3.1 typ c med displayport
Kommunikation: 2g, 3g, 4g (cat 21), 802.11a/b/g/n/ac (wifi 1-5), bluetooth 5.0, a-gps, Galileo, nfc, ir
Övrigt: Fingeravtrycksläsare, vattentät (IP68), stöd för dubbla sim, trådlös laddning (qi), omvänd trådlös laddning (qi), ansiktsigenkänning, desktopläge
Operativsystem: Android 9.0 med EMUI 9.1
Batteri: 4 200 mAh, 21h webbvideo (wifi), 18h blandad användning (4g), 28h samtal (3g)
Storlek: 7,4 x 15,8 x 0,84-0,9 cm
Vikt: 192 gram

Provbilder från mobilen.

 

Huawei P30 Pro får hela…

Oscar Olofsson | Huawei P30 Pro en bra telefon med få brister
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login