Huawei P20 Pro slår försäljningsrekord

Av den 4 maj, 2018

Efter endast två veckor i svenska butiker har flaggskeppstelefonen Huawei P20 Pro slagit försäljningsrekord, telefonen har hyllats av både experter och konsumenter för sin trippelkamera från Leica och aldrig tidigare har så många förbeställt en telefon från Huawei.

Tidigare i våras presenterade den kinesiska mobiltillverkaren Huawei P20-serien. I den ingår P20 Pro, den första telefonen någonsin att utrustas med en trippelkamera. Sedan lanseringen har försäljningen av flaggskeppenheten slagit rekord. Huawei P20 Pro har redan sålts i 17 gånger fler exemplar än föregångaren P10 Plus.

Sedan vi presenterade Huawei P20 Pro i slutet av mars har intresset av telefonen varit enormt. Redan under förhandsbokningen slog telefonen rekord och sedan dess har trycket varit stort. Inte minst på den nya gradientfärgen Twilight som visat sig varit betydligt mer efterfrågad än förväntat, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Technologies i Sverige.

P20 den mest framgångsrika P-serien någonsin
En månad efter lanseringen har P-serien sålt i över 100 000 exemplar i regionen Central- och Östeuropa och Norden. Detta gör P20 till den mest sålda P-serien någonsin. I serien ingår modellerna P20, P20 Pro samt P20 Lite.

Huvudfunktioner i Huawei P20 Pro:

  • Avancerat kamerasystem med trippelkamera från Leica som mer fångar ljus, fler detaljer och mer skönhet.
  • Innovativa fotofunktioner, bland annat Master AI med en AI-driven professionell fotofunktion samt Huawei AIS (AI Image Stabilization), en kraftfull AI-baserad stabiliseringsteknik.
  • Tidlös design med kantfri skärm och en helt ny gradientfärg, Twilight.
  • Kraftfull prestanda med NPU i Kirin 970 och EMUI 8.1 baserad på Android TM 8.1 för en jämn och pålitlig användarupplevelse.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login