Huawei lanserar MateBook X i Sverige

Av den 28 maj, 2017

I samband med en presskonferens i Berlin presenterade Huawei nyheten MateBook X som är en del av premiumserien MateBook.

Lanseringen är ett steg i Huaweis strategi att bygga en portfölj med kraftfulla premiumprodukter av högkvalitativ design. Enheten är utrustad med flera nyskapande funktioner och genom produktlanseringen visar Huawei sitt engagemang för innovation. Försäljningsstart är under sensommaren 2017.

PC-datorn MateBook X är konstruerad för exceptionell prestanda och kombinerar avancerade funktioner för att möta konsumenternas krav på en effektiv och elegant enhet. MateBook X har en 13-tumsskärm, screen-to-body ratio om 88 procent och en ram på 4,4 millimeter. Skärmen stödjer bildformatet 3:2 och erbjuder på så sätt användaren en förbättrad visuell upplevelse. MateBook X besitter en elegant design och kommer i tre färger: Prestige Gold, Space Gray och Rose Gold, varav de två sistnämnda kommer att nå svenska butiker.

Datorn kommer med sjunde generationens Intel® CoreTM i7- eller i5-processor. Den är också utrustad med Huawei Space Cooling Technology, Microencapsulated Phase Change Material, som vanligtvis används inom rymdteknik och gör det möjligt för datorn att vara fläktlös. Designen är därmed mer kompakt och dessutom tystare i drift. Även maskinfel i samband med fläktblockeringar och damm reduceras. MateBook X har en 2K-skärm med Corning Gorilla Glass, Eye Comfort-teknik samt ett 41,4 Wh-batteri.

On-knapp med fingeravtrycksteknik
MateBook X är utrustad med Huaweis smartphone-fingeravtrycksteknik som integrerar en fingeravtryckssensor i strömbrytaren. I samarbete med Windows Hello kan användaren genom en funktion i Windows 10 direkt logga in på enheten med sitt fingeravtryck. Enhetens inbyggda MateBook Manager* underlättar även en enkel anslutning mellan Huaweis smartphones och MateBook. 

Surroundljud från Dolby Atmos
Tack vare ett ljudsystem från Dolby Atmos kan användaren för första gången någonsin njuta av ett förbättrat surroundljud i en bärbar dator genom dess inbyggda högtalare.

— Med en fantastisk ny design och enastående prestanda är MateBook X den första enheten som har ljudsystem från Dolby Atmos. Med smarta IoT-lösningar möter MateBook X våra konsumenters vision för en komplett, ansluten digital värld, säger Richard Yu, VD, Huawei Consumer Business Group.

— Vi är mycket glada över vårt samarbete med Huawei. Vi har arbetat hårt för att konstruera en komplett lösning, vilket garanterar en anpassning mellan hårdvara och mjukvara. Resultatet är en högkvalitativ ljudupplevelse som vi är mycket stolta över, säger Giles Baker, Senior Vice President, Consumer Entertainment på Dolby Laboratories.

Säljstart för MateBook X är i augusti hos Elgiganten. Rekommenderat pris från 13 490 SEK.

Under lanseringseventet i Berlin presenterade Huawei även MateBook E och MateBook D som båda, liksom MateBook X, är utrustade med innovativa funktioner och har en högkvalitativ design.

  Tekniska specifikationer Rekommenderat butikspris i Sverige
HUAWEI MateBook X     i5/8GB/256GB SSD
Färg: Space Gray och Rose Gold     
13 490 SEK
HUAWEI MateBook X i7/8GB/512GB SSD
Färg: Space Gray
15 990 SEK

*Vissa funktioner i MateBook Manager kommer att finnas tillgängliga på Huaweis smartphones under Q3 2017.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login