Huawei lanserar Mate 10 Pro i Sverige

Av den 18 oktober, 2017

Artificiell intelligens och högkvalitativ design: Huawei lanserar Mate 10 Pro i Sverige.

Under IFA-mässan i Berlin tidigare i år presenterade Huawei sitt första AI-drivna systemchip, Kirin 970. Idag lanserar Huawei den nya Huawei Mate 10-serien i München som skapar möjligheter för nya AI-drivna mobilapplikationer. Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro och Porsche Design Huawei Mate 10 är banbrytande enheter med innovativ hårdvara som Kirin 970 och EMUI 8.0. Dessutom är de utrustade med ett kraftfullt batteri och en ny Leicakamera med dubbla linser. 

Huawei Mate 10-serien är den första serien produkter med en intelligent mobilupplevelse som drivs av det nya systemchippet Kirin 970, utrustad med AI-funktioner för en snabbare och mer personlig mobilupplevelse. Kirin 970 är byggd med en avancerad TSMC 10nm-tillverkningsprocess och har en åttakärnig ARM Cortex-processor samt en förstklassig Mali G72 12-kärnig grafikprocessor. Telefonerna har också en speciell processor för artificiell intelligens, NPU, konstruerad för mobila enheter. Kirin 970 besitter även en ny dubbel ISP för AI-driven intelligent fotografering.

– Artificiell intelligens är inte längre ett virtuellt begrepp utan något som mer och mer tar plats i vår vardag. AI kan förbättra användarupplevelsen, erbjuda värdefulla tjänster och förbättra produktens prestanda. Den nya Huawei Mate 10-serien presenterar den första AI-specifierade NPU-processorn vilket står för en ny era av intelligenta smartphones, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

Den specialutvecklade processorn NPU kombinerad med Huaweis innovativa HiAI-plattform bidrar till att Kirin 970 levererar 25 gånger bättre prestanda och 50 gånger högre energieffektivitet för AI-relaterade uppgifter, jämfört med en fyrkärnig Cortex-A73.¹ De nya enheterna ur Huawei Mate-serien är också världens snabbaste smartphones som stödjer LTE-anslutning och erbjuder därför mycket snabb nedladdningshastighet.

Telefonerna kommer med dubbla 4G SIM-kort och dubbla VoLTE-anslutningar. Genom att kombinera individuell och kollektiv AI erbjuder den nya Huawei Mate-serien användarna realtidssvar och objektigenkänning samt en AI-driven översättare.

Kirin 970 är en öppen mobil AI-dataplattform för att tredje part ska kunna skapa nya och fantasifulla AI-applikationer. Detta innebär att Huawei utökar sin processkapacitet till hela värdekedjan.

Högkvalitativ design
Huawei Mate 10 besitter nya Huawei FullView och en högkvalitativ 5.9-tums skärm med bildformatet 16:9, kantfri skärm och HDR10 med dynamisk färgrikedom. Huawei Mate 10 Pro i 6-tum har en 18:9 OLED-skärm, hög screen-to-body-ratio och HDR10 för dynamisk videovisning. Telefonerna består av 3D-glas som är symmetriskt böjt på samtliga fyra sidor för ett bekvämt grepp. Huawei Mate 10 Pro är även vatten- och dammresistent enligt IP67-standard.

Ny Leicakamera och AI-drivet batteri
Huawei har återigen samarbetat med kameratillverkaren Leica och skapat en kamera med dubbla linser. Kameran kombinerar en RGB-lins med 12 megapixlar och en monokrom lins med 20 megapixlar. Den är även utrustad med stabilisatorn OIS, världens största dubbla f/1.6-bländare, AI-driven Bokeh-effekt och digital zoom. Tack vare en ny AI-driven realtidsbild och objektigenkänning väljs kamerainställningar automatiskt baserat på objekt och miljö. Kameran stödjer även en avancerad AI-driven digital zoom-funktion med AI-rörelsedetektor för tydligare porträtt och skarpare bilder.

De nya telefonerna har ett 4000 mAh högdensitetsbatteri med ett smart batterisystem som förstår användarens behov och på ett intelligent sätt allokerar resurserna för att maximera batteritiden. Batteriet stödjer 4,5V/5A lågspänningsladdning som laddar telefonen från 1 till 20 procent på 10 minuter och från 1 till 58 procent på 30 minuter.² Huawei SuperCharge är världens första snabba laddningsteknik att tilldelas TÜV-säkerhetscertifiering, vilket garanterar en säker laddning.

Huawei Mate 10-serien har Huaweis nya EMUI 8.0 utrustad med Android™ 8.0. Några av funktionerna som EMUI 8.0 inkluderar är en AI-motor som utnyttjar kapaciteten hos Kirin 970 fullt ut samt en AI-driven översättare som levererar snabb och mer exakt översättning för en smidig kommunikationsupplevelese. Användaren kan också enkelt ansluta den nya Huawei Mate 10-serien till en större skärm och dela skärmen likt en dator.

Nya accessoarer
I samband med lanseringen av Huawei Mate 10-serien presenterar Huawei även nya accessoarer.

  • EnVizion 360-kamera som kan ta 5K-bilder och 360-gradig 2K-videos med flera visningslägen som användarna kan dela på sociala medier
  • Huaweis SuperCharge ™ Power Bank som stödjer en snabb laddning på 4,5V / 5A
  • Smart Scale som kan övervaka och analysera hälsoinformation som kroppsfettprocent och BMI via en app

Om Huawei Mate 10-serien

  • Kirin 970 med världens första AI-processor för smartphones, NPU
  • Design i 3D-glas med kantfri FullView-skärm och HDR10-stödd teknik för intensiva och ljusare färger
  • TÜV-säkerhetscertifierad HUAWEI SuperCharge och 4000 mAh-batteri med AI-driven batterihantering
  • Ny Leicakamera med dubbla linser med SUMMILUX-H-objektiv, en f/1.6-bländare och intelligent fotografering inklusive AI-driven realtidsbild, objektigenkänning och Bokeh-effekt
  • Ny och förenklad EMUI 8.0 med Android™ 8.0

Tillgänglighet
I Sverige kommer Huawei Mate 10 Pro finnas i butik från slutet av november. Telefonen kommer i färgerna Midnight Blue, Titanium Gray och Mocha Brown. 

Porsche Design Huawei Mate 10 är ännu inte prissatt.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login