Höstens oväntade reseraketer

Av den 13 oktober, 2019

Hösten är en intensiv reseperiod. Oavsett om det är sommarförlängning med en sol- och badresa söderut, eller en weekendresa till en europeisk storstad, lockar en utlandsresa många svenskar i höst. Bland de långväga resmålen sticker Manila, Hanoi och Tokyo ut som bubblare, men det är främst mer närliggande Bukarest som är höstens oväntade uppstickare.

Även om Amsterdam är det mest bokade resmålet i höst är det spännande att se så många mer oväntade platser klättra upp på topplistan. Älskade klassiker är alltid härligt, men det är också otroligt roligt att svenska resenärer söker sig utanför de allra mest välbesökta städerna, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

En weekendresa har länge varit en favorit bland svenskarna, för att fylla på energi under hösten. Europeiska storstäder, en inte alltför lång flygresa bort, har länge varit populära resmål. Många svenskar har varit i Berlin, Paris och London en eller flera gånger – men söker sig istället nu till så kallade second cities, någon av Europas lite mindre besökta städer. En utveckling som ligger i linje med de senaste årens trend att söka genuina upplevelser under en utlandssemester, fler och fler svenskars önskan som inte ser ut att mattas av än på länge.

Inför höstens resor är många resmål ungefär lika populära som i fjol – men andra sticker ut som riktiga reseraketer. Bukarest ökar med hela 179 procent (dock från lägre nivåer än övriga resmål på listan). Med smeknamn som ”Lilla Paris” har Rumäniens huvudstad ökat kraftigt i popularitet bland resenärer intresserade av historia, mysiga kaféer och spännande gastronomiska upplevelser. Staden är dessutom känd för ett intensivt och inbjudande nattliv och med en prisbild långt under den svenska är Bukarest en av Europas billigaste storstäder att besöka.

Hamburg är en annan storstad som seglat upp på topplistan under det senaste året. Staden har länge varit i skymundan av Berlin, men lockar fler och fler besökare. Hamburg är betydligt mindre än Berlin, men fylld av vackra och spännande stadsdelar och vackra sevärdheter.

Bland de mer långväga resmålen sticker intresset för Tokyo, Manila och Hanoi ut lite extra. Tokyo har länge hamnat högt på svenskarnas topplista över drömresmål, och med fördelaktiga flygpriser gör fler och fler resenärer slag i saken. Både Manila och Hanoi är fantastiska städer att besöka i sig, men fungerar också som perfekta avstamp för att utforska Sydostasien, med dess många vackra öar och paradisstränder.

Höstens reseraketer – ett urval

  1. Bukarest, + 179 procent
  2. Hamburg, + 129 procent
  3. Tokyo, + 114 procent
  4. Manila, + 109 procent
  5. Hanoi, + 69 procent

Resa | Höstens oväntade reseraketer
Örebroguiden

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 3 oktober med avresa den 1 oktober – 30 november 2019.

You must be logged in to post a comment Login