Hösten är den perfekta årstiden att segla i Kroatien

Av den 27 september, 2018

Hösten närmar sig, men om du vill hålla kvar sommaren lite längre, är nu den perfekta tiden att segla i Adriatiska havet.

Med mer än tusen öar och över fyra tusen kilometer kust, är Kroatien en av världens ledande seglingsdestinationer, passande för både äventyrare som Caption Cook såväl de som föredrar att koppla av i hamnen med ett glas kall  Pošip. Här kommer våra fyra förslag för din nästa seglingstur i Kroatien: 

Kvarnerbukten
Detta stora område omfattar öarna Krk, Cres, Pag, Rab och Mali Losinj, och är perfekt för segling året runt tack vare det milda klimatet och den konstanta närvaron av Maestral-vinden; en lätt bris som kommer att driva din båt till en stadig takt.

Telašćica Naturpark
Telašćica Nature Park ligger i Telašćica i den sydöstra delen av Dugi Otok. Som en av de största och bäst skyddade naturhamnarna i östra Adriatiska havet, erbjuder bukten genuin lugn och möjlighet att utforska sina 25 vikar och 5 öar. 

Kornatiöarna
Skärgården består av 140 öar; perfekt för nautisk utforskning. Även om öarna inte är permanent bebodda, betyder det inte att du måste hoppa över en måltid. Gamla fiskares hus är utspridda runt flera vikar på öarna Kornat, Sit och Žut, där hungriga seglare kan njuta av lokala rätter, som t ex svart risotto med bläckfisk eller en Brudet fiskgryta. 

Hvar och Paklenioöarna 
Få platser kan slå Hvar. Ön blev faktiskt utnämnd till en av världens vackraste av tidningen Forbes och vem skulle inte vilja beundra denna fantastiska kust från havet? För en idealisk resa, ta en paus i Sveta Nedilja, Sućuraj, Jelsa, eller en av de många andra vackra kustnära byarna och hitta din egen privata strand i Paklenioöarna

Om Kroatien
Utsträckt längs det Adriatiska havet, ett stenkast från Centraleuropa är Kroatien ett land som definieras av sitt rika kulturarv. I dag blandas historia med en ungdomlig känsla och en vibrerande energi som visat sig vara oemotståndlig för dem som söker mångfald. Hissnande vacker natur, ändlös kust, varierande gastronomi, äventyr, sport och wellness kan avnjutas året runt. Oavsett om du utforskar den gamla staden Dubrovnik, ett av UNESCOs världsarv, eller om du hoppar runt mellan olika öar i Splits skärgård, letar tryffel i Istrien, flyger skärm över Plitvices sjöar, söker dig genom Zagreb’s gator och gömda passager, fågelskådande i Kopacki rit, festandes på Zrce’s strand i Novalja eller spenderar tid med familjen på stranden i Zlatni Rat, finns det verkligen något för alla i Kroatien.

Resa | Kroatien
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login