Horizon Zero Dawn har sålts i fler än 2,6 miljoner exemplar

Av den 21 mars, 2017

Sony Interactive Entertainment (SIE) meddelade idag att Horizon Zero Dawn har sålts i fler än 2,6 miljoner exemplar globalt sedan lanseringen. Spelet, som säljs exklusivt till PlayStation®4 (PS4™) och är utvecklat av Guerilla Games, har fått ett överväldigande positivt mottagande sedan det släpptes i Sverige den 1 mars.

Prisat för sin unika spelvärld, strategiska action och fascinerande berättelse har Horizon Zero Dawn snabbt blivit ett av de mest hyllade spelen i den nuvarande generationen. Spelet är den bäst säljande debuttiteln från en förstapartstillverkare till PS4, och Guerrilla Games mest framgångsrika debut någonsin.

Horizon Zero Dawn är ett adrenalinpumpande actionrollspel där du spelar som Aloy, en ung jägare som söker efter sitt öde i lämningarna från en urtida civilisation. Spelet utspelar sig i en postapokalyptisk värld där maskiner härjar fritt och människan inte längre är den dominerande rasen.

– Vi hade på känn att Horizon Zero Dawn skulle bli något speciellt, så att få uppleva det varma mottagandet och den positiva försäljningen känns fantastiskt. Guerrilla har skapat ett exceptionellt spel och fansens reaktioner är ett kvitto på hur betydelsefullt spelet har blivitsäger Shawn Layden, ordförande vid SIE Worldwide Studios. 

– Vi är jätteglada över hur kritiker och spelare har tagit till sig Horizon Zero Dawn. Det är väldigt roligt att se att spelet väcker samma passion och entusiasm hos spelare som vi kände när vi utvecklade det. Det här är bara början på Aloy’s historia och vårt team är redan i full gång med att jobba vidare på berättelsen, säger Guerrilla Games vd Hermen Hulst. 

SIE har åtagit sig den fortsatta expansionen av PS4-världen genom lansering av nya attraktiva titlar och nätverkstjänster.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login