Homofob får homosexuell mans hjärta

Av den 19 oktober, 2018

Vad händer när en uttalad homofob upptäcker att organdonatorn som han fått sitt nya hjärta av var en homosexuell man?

Det här är en berättelse om kärlek – men också om hat. Om kärlek mellan två män och om människorna som hatar den kärleken kraftfullt. Och om vad som händer när deras vägar korsas.

Nils och Benke kämpar för att kunna leva tillsammans på samma villkor som vilket annat kärlekspar som helst. Men det tar emot – inte minst Nils far som öppet visar sitt missnöje.

Robert och Ebba är gifta men glider allt längre isär. Robert finner utlopp för sin ångest genom sitt intensiva homohat på nätet medan Ebba försöker hitta en ursäkt till varför hon stannar kvar.

Tusen bitar är ett starkt relationsdrama om vad som händer när den man älskar plötsligt rycks ifrån en och man blir ensam kvar. Och en del av den älskade lever kvar i någon annan. Någon som hellre hade velat dö än ta emot det som gavs. 

Marcus Jarl är född 1985 och har tidigare publicerat krönikor i Expressen och tidningen Mums, debatterat i Dagens Nyheter och även skrivit om film och musik i tidningen QX. Till vardags arbetar han som specialistsjuksköterska på neonatalavdelningen på Södersjukhuset.

Tusen bitar av Marcus Jarl hittar man hos adlibris.com

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login