Holy Grail – Eva-Teréz Gölin vernissage på Black Door Gallery

Av den 18 oktober, 2018

I vårt samtida västerländska samhälle har effektivitet kommit att bli vägen till ett lyckligt och rikt liv och i ett försök spara tid äter och dricker vi mer färdig lagat, ofta på språng mellan två platser. På Black Door Gallery visar Eva-Teréz Gölin de två arbetena ”Without Interrupting Your Life” och ”Holy Grail” som båda rör frågor kring konsumtion och hur vi genom att vara effektiva försöker finna lycka och framgång.

I serien ”Holy Grail” porträtteras människor poserande med sina kaffe-to-go-muggar – vår samtids heliga gral. Trots att ansiktena är anonymiserade av Google Street View är människorna ändå igenkänningsbara som de framgångsrika och eftertraktade människor som dagligen avbildas i media – vår tids ikoner – representanter för det liv och högre status som vi strävar efter. Porträttserien har inspirerats av det klassiska porträttmåleriet, både i fråga om storlek och färgskala men också i hur det genom tiderna endast har varit välbärgade människor som haft möjlighet att låta sig porträtterats och på så vis öka sin status ännu mer.

Halvfabrikat och färdigpreparerade måltider ställs i kontrast till tomma och övergivna matbord i det tvådelade arbetet ”Without Interrupting Your Life”. Här ställs frågan om vad vi förlorar i form av gemenskap kring den delade måltiden, till förmån för den tid vi sparar på att när personer i samma hushåll äter något vid den tidpunkt och på den plats det passar var och en bäst. ”Without Interrupting Your Life” finns som en artist’s book i 50 numrerade exemplar med omslag handtryckta med blytyper i klassisk boktrycksteknik och en digitaltryckt inlaga.

Eva-Teréz Gölin är född i Göteborg men har sedan början av 2000-talet varit verksam i Stockholm, både med egna fotografiska projekt, men även med bildbehandling och produktion av storformatsutskrifter för många av Sveriges fotografer och konstnärer.

Eva-Teréz har studerat på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och har en bachelorexamen från Novia University of Applied Science i Jakobstad i Finland. Just nu studerar hon sista året på masterprogrammet i fotografi på Akademin Valand i Göteborg.

Utställningen Holy Grail – Eva Teréz har vernissage på Black Door Gallery lördag 20 oktober.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Black Door Gallery
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login