Högtryck i reseförsäljningen hos Ving

Av den 2 januari, 2017

Januari och början av februari är en av de största försäljningsperioderna av resor under året. Enbart Ving räknar med att sälja resor för över en miljard de närmaste fem veckorna. Ser man till hela semesterbranschen inklusive reguljärflyg så är motsvarande siffra den mångdubbla.

Allra populärast av sommarens resmål hos Ving är klassikern Mallorca, men även Grekland lockar.

– Just nu är det högtryck i semesterfabriken och vi säljer resor för i genomsnitt 1,2 miljoner kronor i timmen, dygnet runt. Januari är en av de största bokningsperioderna både vad gäller sommar- och vinterresor och vi vet av erfarenhet att många svenskar använder ledigheten under julhelgerna för att planera det kommande årets semester. Det är då man hinner prata ihop sig i lugn och ro med familj och vänner, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

– Reseintresset på marknaden har varit ovanligt högt under hela hösten och det tror vi kommer fortsätta även nu inpå det nya året. Hushållen är optimistiska inför framtiden gällande sin egen ekonomi och den disponibla inkomsten är fortsatt hög, fortsätter Magdalena Öhrn.

Främst är det barnfamiljer som bokar sin semesterresa redan i januari. De som är tidigt ute får också tillgång till de allra bästa hotellen och hotellrummen med flest sängplatser, som brukar gå åt tidigt.

Semesterklassikern Mallorca är ett av sommarens bäst bokade resmål. Hos Ving har 13 procent fler redan bokat sin resa till Mallorca jämfört med samma tid i fjol. Den stora vinnaren är dock Grekland, som har ökat med 30 procent om man jämför med samma tid 2016. Populärast här är öarna Rhodos och Kreta.

Flest sålda sommarresor har Ving just nu till följande resmål:
1.Mallorca
2.Rhodos
3.Cypern
4.Kroatien
5.Kreta

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login