Högtryck i reseförsäljningen hos Ving

Av den 14 januari, 2018
Ocean beach Club - Cypern. Fotograf: Eric Josjö, Ving

Vings sommarkampanj är i full gång och januari brukar vara den månad då flest resor bokas, enbart Ving räknar med att sälja resor för över en miljard de närmaste fem veckorna och redan nu är en mer än en fjärdedel av sommarens resor bokade. Populärast av sommarens resmål hos Ving är Mallorca och Rhodos, dit flest har bokat sin resa.

I vintertider är sol- och badsuget ofta som störst. Det märks tydligt på försäljningen som ökar markant under januari och februari och bara under årets första vecka sålde Ving närmare 25 000 resor. Sommaren är den period då allra flest väljer att resa på semester och för att säkra en eller två solveckor i sommar väljer många att vara ute i god tid.

– Just nu är det högtryck i Vings reseförsäljning och vi säljer resor för i genomsnitt 1,2 miljoner kronor i timmen, dygnet runt. Under 2017 köpte närmare två miljoner svenskar en paketresa utomlands och av dem var det närmare en tredjedel som valde att resa med Ving. Reseintresset har varit rekordhögt under hösten och vi märker att takten håller i sig, säger Anna Hagberg, tf. informationschef, Ving.

– Främst är det barnfamiljer som bokar sin sommarresa i januari och de vill gärna till ett välkänt resmål med bekvämt boende. Framförallt är Vings egna koncepthotell populära bland barnfamiljer och de bokas tidigt. De resmål som ligger i topp sommaren 2018 är Mallorca, Rhodos och Cypern men även Kreta bokar bra, liksom sommarens nyhet Montenegro och Turkiet som är på väg tillbaka, fortsätter Anna Hagberg.

Den populära semesterön Mallorca är sommarens bäst bokade resmål där över en fjärdedel av resorna redan är bokade (27 procent). Turkiet är på väg tillbaka och är det resmål som ökat mest jämfört med föregående år.

Topplista bäst sålt hittills:
1. Mallorca
2. Rhodos
3. Cypern
4. Kreta
5. Turkiet

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login