Högt tryck med Sonata Arctica på Frimis Salonger

Av den 10 april, 2017

Det var en stor och förväntansfull publik som hade samlats på Frimis Salonger under lördagskvällen för att avnjuta det finländska power metalbandet Sonata Artica.

Sonata Arctica spelar en mycket melodiös Power metal där man lägger stor vikt vid keybordens melodislingor vilka ackompanjeras av snabba gitarrer samt ett tungt komp från bas och trummor.

Man kan höra att bandet är inspirerade av andra finska band som Stratovarius och Nightwish vilka de också har turnerat med.

Denna kväll blir till en riktigt bra spelning, där den karismatiske sångaren Tony Kakko får visa hur bra sångröst han har samt leda den allsång som bröt ut med jämna mellanrum. Tony Kakkos röst är en stor anledning till att jag gillar detta, alla i bandet är helt klart mycket skickliga musiker då detta är tight och inte på något sätt lättspelat.

Det märks att bandet gillar den här typen av mindre klubbspelningar som ger en helt annan närhet till publiken än den typen av stora arenaspelningar som bandet ofta genomfört de senaste åren, och Tony fullkomligt lyser när publiken snabbt är med på hans kommandon.

Musiken kan jag nog bäst beskriva som pampig och stämningsfull, utan att för den skull tappa sin Heavy Metal nerv.

Detta var en kanonspelning och jag har hittat ännu ett band att lägga till i mina Spotifylistor.

Sonata Arctica får hela…

Bilder från spelningen.

 

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login