Högsta nivå av The Talest Man On Earth

Av den 14 mars, 2019

Kristian Matsson med artistnamnet The Talest Man On Earth har haft medvind I sin artistkarriär och han har en ständigt växande internationell fanskara. Han släppte den kritikerrosade skivan ”Shallow Grave” 2008 och har turnerat i världen med tillsammans bl.a. Bon Iver, nu spelar Kristian för slutsålda hus inför en växande skara fans. En ny skiva ”I love you, It’s a fever dream” släpps i april.

Hans konsert i Örebro var verkligen en positiv överraskning för fans och för många som inte ännu sett han spela. Man får en väldigt rogivande och kraftfull skön känsla när man hör hans musik framföras, för mig en nästan helande magisk stämning. Live låter hans musik helt makalöst bra, framförallt hans röst, jämfört med det dova burkiga ljudet hemma. Den minimalistiskt inredda scenen är riktigt snyggt ljussatt och ljudet och akustiken i konserthuset är ett föredöme.

Hans sound är fyllt av vemod, smärta som framförs med en kraftfull äkta inlevelse och han lyckas så bra med att få fram en dynamisk ljudbild med bara ett instrument. Kombinationen av hans skickliga gitarrspelande, tonsäkra röst och säregna scenspråk blir till en underbar musikalisk upplevelse. Låten ”Love is all” är en underbar komposition med mycket vackert gitarrspel, fullt i klass med Bob Dylan utan överdrift.

Vi bjuds på en stor variation av låtar och Kristian växlar mellan olika gitarrer, piano och Banjo som han behärskar med lika stor skicklighet. Hans närvaro är total när han på ett väldigt ödmjukt sätt talar med publiken som är helt fokuserad under konserten. Aretha Franklins ”I say a little prayer” är ett originellt inslag i konserten, liksom Abbas ”The winner takes it all.

En ny låt ”The running styles of New York” från kommande skivan lovar mycket gott inför framtiden. Låten är en mäktig vacker komposition med hans genuina sound.
Vi alla som var på konserten blev hänförda av en mycket skicklig originell artist som gjorde ett väldigt kraftigt intryck som man kommer att minnas länge. Hans kreativa artisteri är en milstolpe på världens musikscen.

The Talest Man On Earth får hela

Johan Bergdahl, Musik | The Talest Man On Earth
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login