Högklassig box från Langhe med unik svensk tappning

Av den 27 maj, 2019

Santa Vittoria är en unik nyhet i Systembolagets ordinarie sortiment från 1 juni. Det är den första boxen från Langhe i Sverige och den mest exklusiva boxen på den svenska marknaden. Det är dessutom världspremiär för TopFlow – en ny typ av förpackning som är en svensk uppfinning!

Vin på box är ett miljösmart alternativ som vinförpackning. Med den nya, svenska uppfinningen TopFlow tar boxen nu steget in i finvinskretsen. Först ut blir en högklassig Langhe Rosso från den välkända italienska producenten Giacomo Borgogno, mest känd för sina Baroloviner.

Det unika med boxen är att kranen sitter upptill, vilket gör det både lättare att ta ut kranen och att servera vin ur boxen. En fjäderbelastad platta trycker den vinfyllda innerpåsen uppåt och ger ett jämnt flöde tills boxen är tömd. Plattan aktiveras genom att man trycker på ett kryss på boxens gavel. Ett klick hörs och sedan fungerar boxen som vanligt.

Med Santa Vittoria har man skapat ett vin typiskt för Piemonte och dess terroir. Vinet är en blend av Nebbiolo, Barbera och en liten dos Dolcetto. Alla druvor vinifieras och lagras separat innan slutgiltig blend. Den fylliga doften och smaken domineras av röda bär, plommon, lakrits och choklad, inramat av silkiga tanniner. Passar till ljust och mörkt kött, charkuterier eller smakrika ostar.

Santa Vittoria Langhe Rosso lanseras i Systembolagets fasta sortiment i Örebro den 1 juni.

Santa Vittoria Langhe Rosso 2017
Pris: 349 kr
Artikelnummer: 2008
Övrig info: BIB 300 cl

Dryck | Högklassig box från Langhe med unik svensk tappning
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login