Hög tid att boka sommarens flygbiljetter

Av den 27 maj, 2018

Sommarsemestern närmar sig och för de svenskar som söker sig utomlands i juli och augusti är det nu hög tid att boka resan för att hitta de mest prisvärda flygbiljetterna. Enligt den årliga prisstudien från hotell- och resesöksajten momondo.se kan man spara upp till 34 procent genom att boka 60 dagar innan avresan.

Det går fortfarande att hitta billiga flygbiljetter till sommarens resor. De billigaste biljetterna återfinns i snitt 60 dagar innan avfärd, men nu närmar sig sommarsemestern och utbudet blir snabbt mindre, och priserna höjs snabbare. Genom att titta på över 100 miljoner flygpriser visar den årliga prisstudien från hotell- och resesöksajten momondo.se hur man kan spara i snitt 34 procent på sina flygbiljetter.

Jakten på den billigaste biljetten behöver inte nödvändigtvis ske så lång tid tillbaka som möjligt. Vår årliga reseundersökning har gång på gång visat att de billigaste biljetterna hittas i snitt två månader innan avfärd, vilket betyder att man fortfarande har läge att boka utlandssemester i juli och augusti, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på momondo. 

Hur hittar man den bästa och billigaste biljetten?
Enligt statistik från momondos årliga prisstudie så finns det några tydliga stalltips att utgå ifrån för att hitta de billigaste flygbiljetterna. Sök avgångar som sker från 18.00 och framåt, tisdagar är i snitt den billigaste dagen att resa och de allra billigaste biljetterna hittas 60 dagar i förväg. 

Tips för de billigaste flygbiljetterna 2018

  • Boka ditt flyg 60 dagar i förväg för att få de billigaste biljetterna – du kan i genomsnitt spara 34 procent.
  • Biljetter är ofta som dyrast på avresedagen.
  • Biljetter till kvällsflyg mellan 18 och 00 är generellt de billigaste.
  • Det är vanligtvis dyrare att flyga på morgonen och fram till klockan 15.
  • Tisdag är generellt den billigaste dagen att flyga på.
  • Lördagar är vanligtvis den dyraste veckodagen att flyga på.

Mer information om de bästa tiderna att boka flyg beroende på destination finns här: https://www.momondo.se/inspiration/billiga-flyg/

Bästa tiden att bokaBilligastDyrastProcent att spara
Dag i veckanTisdagLördag11%
Tid på dygnetKvällMorgon9%
Dagar i förväg60034%

Resa
Örebroguiden

Om undersökningen
Statistiken samlades in från över 100 miljoner flygpriser på sökningar för 1 704 rutter. Datainsamlingen skedde den 8 augusti 2017 och gäller sökningar gjorda på momondos domän under perioden 6 augusti 2016 till 7 augusti 2017.
Källa: http://www.momondo.se

You must be logged in to post a comment Login