Hjälp oss göra vår nästa Limited Edition

Av den 2 oktober, 2016

Vilken betydelse har ett namn? En hel del om det är ditt namn som pryder etiketten på en öl som uppskattas av öldrickare i hela Sverige. Nu kan det bli verklighet tack var det skottska hantverksbryggeriet Innis & Gunn som idag lanserar Imagine & Gunn – en tävling där de söker nästa limited editionöl, skapad av svenska folket.

Innis & Gunn, som uppstod ur grundare Dougal Sharps nyfikenhet och experimentlusta, erbjuder nu ölälskare i Sverige att testa sina egna idéer och släppa loss sin fantasi i bryggarkonstens oändliga möjligheter.

Vinnaren kommer att få sätta sitt namn på ölen och bjuds in till Innis & Gunns bryggeri i Skottland för att tillsammans med bryggmästare Dougal Sharp och hans bryggare skapa ölen som lanseras i Sverige sommaren 2017.

Alla kan skicka in sina bidrag på Innis & Gunns facebooksida https://innisandgunn.fbapp.io/imagine-and-gunn.

Imagine & Gunns jury kommer att utse de bästa idéerna som presenteras på Facebook där vinnaren röstas fram. En folkvald Innis & Gunn helt enkelt.

Det jag älskar mest med att vara bryggmästare är friheten det ger mig att vara kreativ och experimentera med ingredienser och tekniker för att ständigt flytta fram gränserna för ölproduktion. Vi är övertygade om att svenskarnas passion för öl kommer synas i de tävlande bidragen. Jag ser verkligen framemot att få skapa en helt unik öl tillsammans med vinnaren, säger Dougal Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Sverige är det enda land som Innis & Gunn har gett allmänheten förtroendet att skapa en öl. Förra gången tävlingen gick av stapeln vann Nicholas Karlsson från Färjestaden och 40 000 flaskor av hans Karlssons Choice sålde slut på Systembolaget och är idag eftertraktade som samlarobjekt.

Imagine & Gunn är öppen för bidrag till fredagen den 21 oktober och kort därefter kommer Innis & Gunns jury att välja ut de bidrag som går vidare till en öppen omröstning på Facebook där vinnaren utses.

Mat & Dryck | Öl
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login