Hitta Miljönär-vänliga verksamheter i Örebro kommun med ny karta

Av den 26 maj, 2020
Foton: Örebro kommun

I Örebro kommun har 31 verksamheter blivit Miljönär-vänlig märkta hittills. Nyligen fick Norrgården möbel & byggnadsvård och Sanzén Form och Design sina diplom. Nu finns det en ny karta på orebro.se som gör det lättare för örebroarna att hitta verksamheter som ger kunderna alternativ till att bara köpa nytt.

Miljönär-vänlig är en märkning som tagits fram av branchorganisationen Avfall Sverige. Den används för att uppmärksamma verksamheter som gör det möjligt för kunderna att återanvända, reparera, hyra och låna istället för att köpa nytt. Med våra nya Miljönär-vänliga verksamheter finns det nu 31 verksamheter i Örebro kommun som är diplomerade.

Att arbeta med Miljönärvänlig märkning ingår i kommunens arbete med att minimera avfallet. Nu lanserar vi en Örebrokarta över våra märkta verksamheter på vår webbsida. I samband med det delar vi ut diplom till två nya verksamheter som fått märkningen, säger Håkan Gustafsson, verksamhetschef för Avfall på Tekniska förvaltningen.

Här har Marian Sanzén (Sanzén Form och Design) och Jerk Pers (Norrgården möbel & byggnadsvård) just fått sina diplom.

De verksamheter som nu får sina diplom är Norrgården möbel & byggnadsvård och Sanzén Form och Design. Båda jobbar med möbelrenovering, och Sanzén Form och Design jobbar även med annat återbruk.

Business | Hitta Miljönär-vänliga verksamheter i Örebro kommun med ny karta
Örebroguiden

Källa Örebro Kommun
Se kartan på orebro.se som visar var de Miljönär-vänliga verksamheterna finns https://karta.orebro.se/. Klicka på ”Återvinning” i listan och välj ”Miljönärer” så visas rätt kartlager.

You must be logged in to post a comment Login