Hitta din YH-utbildning på vår mässa i Örebro

Av den 3 april, 2018

Funderar du på vad du ska göra i höst? Sugen på att läsa en kort, praktiskt inriktad utbildning med mycket goda chanser att få jobb? Välkommen till Studentums yrkeshögskolemässa på Conventum i Örebro den 5 april 2018!

För tredje året i rad arrangerar Studentum en yrkeshögskolemässa för utbildningsintresserade i Örebro. Välkommen till Converntum torsdag den 5 april för att träffa omkring 20 yrkeshögskolor, gå på seminarier och få mer information om höstens YH-utbildningar. Mässan är självklart kostnadsfri och kräver ingen föranmälan.

SYV-seminarium på morgonen
Morgonen börjar med att Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) håller ett kostnadsfritt seminarium för studie- och yrkesvägledare och under dagen kan du som besökare delta i seminarier där skolorna berättar om sina utbildningar och läget på arbetsmarknaden.

Om Yrkeshögskoleutbildningar
Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete (LIA). På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Torsdag 5 april hålls YH-mässa i Örebro på Club 700.

» Mer info här «

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login