Hit reste svenskarna 2018

Av den 9 januari, 2019

Nu när 2019 är inne på sin andra vecka så kan vi summera reseåret 2018 och se vart svenskarna valde att resa.

Det är helt klart så att svenskarna gillar Spanien då hela fyra av de bland topp 10 är spanska.

10. Lanzarote, Spanien
På tionde plats hittar vi vulkanön Lanzarote. Den lockar turister med fina stränder, bra golfbanor, ett spännande landskap och härliga restauranger och kvällsnöjen.

9. Krabi, Thailand
På plats nummer nio kommer Krabi i Thailand. Många som flyger till Krabi åker vidare till Koh Lanta för att leva barfota liv och känna lugnet i några veckor.

8. Phuket, Thailand
På åttonde plats hittar vi också härliga Thailand och Phuket. Du kan resa till Thailand året om med TUI men det är vintersäsongen som dominerar. Khao Lak är ett populärt resmål nära Phuket.

7. Turkiet
På sjunde plats hamnar Turkiet som har gjort comeback och det är många saker som lockar med detta land. Solsäkert, värmen stannar länge, hotellen håller hög klass och dessutom är Turkiet ett prisvärt resmål där du får mycket för pengarna.

6. Teneriffa, Spanien
Kanarieöarnas största ö Teneriffa ligger på sjätte plats. Hit reser vi sommar som vinter. Värmemässigt är det svensk sommar året runt. Bada, sola, njut av tapas och härliga hotell och vulkanen Teide är ett spännande utflyktsmål.

5. Rhodos, Grekland
Rhodos är Greklands nästa största ö och tar hem femteplatsen på denna lista. Missa inte den pittoreska byn Lindos och ett besök till Rhodos stad.

4. Kreta, Grekland
Den grekiska ön Kreta hamnar på fjärde plats. Kreta är en utav Greklands mest barnvänliga öar. Men den erbjuder så mycket mer! Hyr bil och känn historiens vingslag vid Knossos, ta båten till vackra Luotro, besök söderhavsstranden Elafonissi med rosa korallstrand och strosa i Chanias gränder.

3. Cypern
Cypern tar bronset 2018. Få Medelhavsöar är så solsäkra som Cypern, hit kommer värmen tidigt på våren och stannar ända in i november. Cypern har Medelhavets klaraste vatten.

2. Mallorca, Spanien
Andra platsen år 2018 kniper Mallorca. Hit åker vi för en vecka sol och bad under sommaren men också för kortare weekends vår och höst. I Alcudia är det den 14 km långa sandstranden och det turkosa havet som lockar. Storstaden Palma har härlig shopping, bra tapasbarer och mysiga boutiquehotell. Även Palma Nova, några mil sydöst om Palma är väldigt populärt.

1. Gran Canaria, Spanien
Gran Canaria är favoriten som håller år efter år. 2018 års vinnare är denna mångsidiga och frodiga ö och det är kanske inte så konstigt? Solen skiner vinter som sommar, det finns hotell för alla smaker och naturen är osannolikt vacker. Att avstånden på ön inte är speciellt stora gör att du på förmiddagen kan lapa sol på den långa stranden vid Maspalomas, spendera eftermiddagen i bergen där du vandrar, besöker vingårdar och apelsinlundar för att sedan avsluta dagen på en takbar i Las Palmas.

TUI Nordic är med en marknadsandel på 22 procent den största aktören på den nordiska resemarknaden. Koncernen etablerades 1961 och erbjuder paketresor, flyg och kryssningar. Några av de populäraste resmålen är Kanarieöarna, Grekland och Thailand. TUI Nordic består av TUI i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt Nazar, flygbolaget TUIfly. Koncernen ingår sedan 2000 i den världsledande resekoncernen TUI Group, världens ledande turistkoncern med verksamhet i omkring 180 destinationer världen över.

Resa | Lista 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login