Hit reser svenskarna på sportlovet

Av den 10 februari, 2017

Kanarieöarna är det resmål som lockar flest svenskar under sportlovet.

− Snö och kyla får många svenskar att vilja fly till varmare breddgrader på sportlovet. Allra mest lockar Kanarieöarna, Thailand i år, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Det finns både likheter och olikheter mellan resmönstren de olika sportlovsveckorna (se topplistor för respektive vecka nedan)

− Under vecka nio då bland annat Stockholm har lov ser vi ett större intresse för att åka till Dubai och till Alperna, medan Sal på Kap Verde är mer populärt under vecka sju och åtta, då bland annat Göteborgsregionen och Skåne har sportlov,säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Totalt sett är det Kanarieöarna som lockar flest svenska familjer på sportlovet. Gran Canaria är det överlägset mest bokade resmålet, men Teneriffa är den av öarna Kanarieöarna som ökar mest, 19 procent. Bokningarna till Hurghada i Egypten ökar med 65 procent, även om volymerna är små jämfört med toppåren innan arabiska våren. Hurghada klättrar in på plats 10 på topplistan över allt resande på sportlovsveckorna.

− Årets uppstickare Hurghada lockar med fina stränder, klimat, bra prisnivå och relativt kort flygtid jämfört med resor exempelvis till Asien, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Sol och värme är dock inte ett krav hos alla svenskar. Ticket ser bokningsökningar till resmål som Milano, Geneve, Salzburg och München, som är populära sportlovsdestinationer tack vare närheten till Alperna.

Det resmål som ökar mest under sportlovsveckorna är London (+ 87 procent). London är en riktig favorit för många barnfamiljer tack vare att det finns mycket att göra för alla åldrar och har blivit prisvärt tack vare pundets fall.

Hit reser svenskarna på sportlovet
1. Gran Canaria (1)
2. Phuket (2)
3. Teneriffa (4)
4. Bangkok (3)
5. Dubai (6)
6. Krabi (5)
7. London (10)
8. Miami (7)
9. Milano (ny)
10. Hurghada (ny)

Källa: Ticket, avresa under sportlovsveckorna 7-10, bokat till och med 30 januari

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login