Hit reser barnfamiljerna i sommar

Av den 26 mars, 2018

Barnfamiljerna i Sverige reser mycket och gärna, och då är det möjligheten till all inclusive på hotellet som styr vilken resa man väljer. Detta är betydligt viktigare än om det finns barnklubb eller flertalet barnpooler, på semestern vill man lämna plånboken hemma och fokusera på avkoppling tillsammans med familjen.

Säga vad man vill om all inclusive, men bland barnfamiljerna är det ett koncept som i år verkar växa sig ännu starkare. Att resa med barn med helt olika önskemål om såväl maträtter som mattider kan vara en utmaning för även den mest rutinerade resenären. Det och att det är betydligt lättare att räkna ut en budget tror jag är de främsta framgångfaktorerna, säger Lina Eklund, PR-specialist Resia.

Andra önskemål bland svenska barnfamiljer är att det gärna får finnas vattenrutschkanor, wi-fi och barnklubbar. Även kort och smidig flygresa i kombination med kort transfer från flygplats till hotell är prioroterat. På topplistan är det också tydligt att det är viktigt med sandstränder som upplevs som mer barnvänliga.

Mest populära resmålen
Helt utan konkurrens är Mallorca sommarens vinnare bland barnfamiljerna, och framför allt då Alcudia med sin potatismjölsstrand och palmer. Långgrunt, barnvänligt och gott om hotell med aktiviteter för barn. Kreta har inte riktigt lika fina stränder men erbjuder väldigt mycket för hela familjen och ett stabilt klimat. Även Rhodos lockar till sig de svenska barnfamiljerna med sitt stora utbud av sevärdheter.

Kryssningar och Harry Potter
Hos barnfamiljer som väljer bort det typiska charterresandet är det framför allt kryssningar som lockar. Här har man allt på samma plats, slipper packa om väskan och utbudet för barn är enormt. Nackdelen är att de stora hytterna bokas snabbt så här bör man vara ute i god tid. Även mini breaks lockar barnfamiljerna och då framför allt London. Här täcker man barnfamiljens behov av kort flygresa, barnvänliga aktiviteter och kul för hela familjen med Harry Potter som främsta lockelse.

Spartips för barnfamiljen
För barnfamiljen som vill spara en slant men som ändå vill resa i sommar är bästa tipset att resa i slutet av maj eller början av juni, samt under de två sista veckorna i augusti. Det är också bra att boka sin resa innan midsommar då priserna brukar skjuta i höjden då när svenskarna ledsnat på regnet.

– För de familjer som inte har skolbarn är det definitivt allra bäst att försöka undvika loven. När skolorna börjar igen i mitten av augusti går priserna ner, för att sedan stiga igen i september som blivit en trendig månad att resa i, säger Gustaf Johannisson, resebyråchef för Resia Göteborg.


*Mest populära resmålen

  • Mallorca
  • Kreta
  • Rhodos

*Topp 3 är baserad på försäljning i butik och online med avresa 1 juni till 31 augusti.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login