Historisk fantasy med inslag av spänning, romantik och samhällsproblematik

Av den 14 oktober, 2019

Tredje delen i Sagan om Ella tar oss ut på slagfältet

”Ett slagfält med döda bredde ut sig framför mig. Flämtande drog jag efter andan. Sorgen slog till likt ett knytnävsslag. Stela och förvridna låg de framför mig. Ordens krigare, för evigt frusna i tid. Jag snurrade runt. Det var bleka, stela och döda kroppar så långt jag kunde se.

Snyftande satte jag mig på huk bredvid en krigare. Försiktigt smekte jag hans skrovliga kind. Huden var stel, blodlös och kylskåpskall. I hans bröstkorg satt det två pilar djupt inborrade. Oväntat öppnade krigaren ögonen och tog ett fast grepp om min arm.

– Det är början på slutet, Älvkorsets bärare.”

Profetians svärd är sista delen i Sagan om Ella och passar från fjorton år och uppåt.

 ”Töredal har en förmåga att bygga upp spänningen så det är svårt att lägga ifrån sig boken” Ewa Broberg – författare.

Jenny Töredal, född 1971, är läraren från Linköping som skriver historisk fantasy med inslag av spänning, romantik och samhällsproblematik. Hon är författare till trilogin Sagan om Ella: Älvkorset, De dödas dolk och nu Profetians svärd.

Kultur | Historisk fantasy med inslag av spänning, romantik och samhällsproblematik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login